Antena 3 CNN Actualitate Boc: Am aprobat măsurile împotriva etnobotanicelor. În fiecare judeţ vor fi echipe de control

Boc: Am aprobat măsurile împotriva etnobotanicelor. În fiecare judeţ vor fi echipe de control

Boc: Am aprobat măsurile împotriva etnobotanicelor. În fiecare judeţ vor fi echipe de control
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Feb 2011   •   15:17

 În urma campaniei lansată de Radio ZU împotriva deciziei de redeschidere a magazinelor de vise şi a comercializării produselor etnobotanice, Emil Boc a ţinut duminică o conferinţă de presă la Piaţa Victoriei.

Premierul a spus că "guvernul a aprobat un program de măsuri pentru combaterea comercializării de entobotanice, iar în fiecare judeţ se vor constitui echipe mixte de control".

Prefecţii vor fi obligaţi să coordoneze echipe mixte de control care să acţioneze în spaţiile în care sunt produse, comercializate şi consumate produse etnobotanice, precum şi să raporteze lunar la Ministerul Administraţiei şi Internelor operaţiunile desfăşurate, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
   
Echipele de control vor fi constituite în fiecare judeţ şi formate din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Finanţelor, Ministerului Agriculturii, Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi Agenţiei Naţionale de Protecţie a Consumatorilor, a precizat Boc, într-o videoconferinţă cu prefecţii susţinută duminică.

 

   
Guvernul a decis ca magazinele cu substanţe şi plante etnobotanice să fie obligate să comercializeze numai produse omologate de către ministerele de resort, urmând ca în paralel să fie intensificate acţiunile de control ale autorităţilor, au declarat, miercuri, surse oficiale, citate de Mediafax.
   
Procedura va fi reglementată printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii, Internelor şi Agriculturii, iar acţiunile de control vor fi derulate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Inspectorii vor avea dreptul să dispună închiderea magazinelor care nu respectă această obligaţie.
   
Premierul a mai arătat că se intenţionează elaborarea unui act normativ pentru interzicerea produselor etnobotanice după modelul aplicat de către autorităţile poloneze.
       

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close