Antena 3 CNN Actualitate Bomba cu ceas din comerţ! Mii de kilograme de produse retrase de la comercializare

Bomba cu ceas din comerţ! Mii de kilograme de produse retrase de la comercializare

Bomba cu ceas din comerţ! Mii de kilograme de produse retrase de la comercializare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Aug 2016   •   20:02

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat, joi, în urma unui control efectuat în unităţi din Piaţa de Gros Antrefrig, sector 2, un număr de 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 207.000 lei, şi un avertisment, ca urmare a neconformităţilor înregistrate, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, alături de inspectori din mai multe DSVSA judeţene, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat joi controale privind verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de funcţionare, în unităţi din Piaţa de Gros Antrefrig, din str. Fântânica nr. 36, sector 2, Bucureşti.

Au fost verificate 37 de unităţi, din care 35 depozite alimentare şi frigorifice, o unitate tranşare carne pasăre/carne preparată şi o unitate produse proaspete de pescuit, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor cu privire la nerespectarea condiţiilor referitoare la întreţinerea spaţiilor de depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare.

În acest context, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 3.569 de kilograme de produse alimentare (carne, produse din carne, produse lactate) şi dirijată către o unitate de neutralizare.

De asemenea, a fost pusă sub sechestru sanitar veterinar cantitatea de 3.252 de kilograme de produse lactate (brânzeturi) - din acest lot fiind recoltate probe în vederea efectuării de determinări microbiologice, pentru suspiciunea de fraudă alimentară, şi 98 de kilograme de condimente cu termen de valabilitate depăşit.

La unitatea produse proaspete de pescuit a fost dispusă măsura suspendării activităţii.

"Urmare a neconformităţilor înregistrate, au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 207.000 lei şi un avertisment. Precizăm că la întregul complex comercial mai sus menţionat se verifică documentele sanitare veterinare şi condiţiile de subcontractare către operatorii economici, unde avem în vedere suspendarea activităţii, până la remedierea tuturor neconformităţilor", se spune în comunicatul ANSVSA.

Activitatea întregului complex de depozite de la Piaţa de Gros Antrefrig din sectorul 2 al Capitalei ar putea fi suspendată din cauza neregulilor constatate la controalele efectuate joi, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Vasile, director executiv adjunct la ANSVSA.

"La iniţiativa Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti în parteneriat cu Poliţia Română (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condiţiilor de depozitare şi de manipulare a produselor agroalimentare în complexul en-gros de pe strada Fântânica 36 la Piaţa de Gros Antrefrig din sectorul sector 2. Am identificat mai multe neconformităţi şi încălcări ale legii. Am dispus amenzi, confiscări şi analizăm, inclusiv, posibilitate de a suspenda activitatea întregului complex întrucât trebuie să fie remediate foarte multe aspecte. Este nevoie ca aceia care îşi desfăşoară activitatea aici să aplice reguli conforme cu normele de desfăşurare a activităţii", a afirmat Adrian Vasile.

Conform oficialului ANSVSA, în acest complex de depozite au fost găsite la comercializare produse expirate şi depozitate impropriu normelor de siguranţă a alimentelor.

"Aveam suspiciuni legate de acest complex de depozite. Am demarat aceste controale pornind de la trasabilitatea alimentară. Am început cu depozitele pentru că ştim cu toţii că de aici se aprovizionează mare parte a restaurantelor. Cam tot ce înseamnă agenţi de alimentaţie publică în Municipiul Bucureşti îşi fac aprovizionarea cu materie primă din astfel de depozite. Am găsit produse expirate, situaţii de depozitare neconformă a produselor prin nerespectarea condiţiilor termice", a mai precizat Adrian Vasile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: carne obor
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close