Antena 3 CNN Actualitate Borşa. Bătaie pentru o bucată de salam

Borşa. Bătaie pentru o bucată de salam

Borşa. Bătaie pentru o bucată de salam
05 Feb 2007   •   21:11

Stupoare în Borşa după bătălia pentru salam din weekend. Localitatea maramureşeană nu este deloc săracă, iar localnicii sunt şocaţi de scenele văzute. Deşi nu mor de foame, unii dintre ei s-au călcat în picioare pentru o bucată de salam. Oamenii încearcă să-şi explice ce îi împinge, chiar şi pe cei avuţi, să se îmbulzească la cerşit. Si nu este saracia.

În Borşa, cine poate munci, o face în străinătate. Închiderea minei de aici a fost cea mai mare şansă pentru maramureşeni. Cum şi-au luat banii de la stat, minerii s-au dus glonţ în Vest. Când se întorc din străinătate, orăşelul îşi arată adevărata faţă a bunăstării. Maşinile strălucitoare sunt aliniate una lângă alta la porţile caselor impunătoare. Nici cei care au rămas n-o duc rău - au transformat turismul într-o maşină de făcut bani. Şi totuşi, chiar şi aici, când văd o bucată de salam dată pe gratis, oamenii o iau razna.

Luni, la Borşa, oamenii nu vorbeau decât despre bătălia pentru salam din weekend. Sunt ruşinaţi şi şocaţi, pentru că oamenii nu mor de foame aici. Sunt cu atât mai dezamăgiţi cu cât îşi dau seama că lupta pentru salam le-a şters cea mai mare mândrie a lor - de oameni care au obţinut totul prin muncă, nu prin cerşit.

Observator

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close