Antena 3 CNN Actualitate Braşov: Doi fraţi parcurg zilnic 5 kilometri, prin ger şi nămeţi, pentru a ajunge la şcoală

Braşov: Doi fraţi parcurg zilnic 5 kilometri, prin ger şi nămeţi, pentru a ajunge la şcoală

Braşov: Doi fraţi parcurg zilnic 5 kilometri, prin ger şi nămeţi, pentru a ajunge la şcoală
Sursa foto: Foto: isabelleart.wordpress.com
02 Feb 2012   •   11:45

Doi fraţi dintr-un sat izolat de nămeţi, în judeţul Braşov, dau, în fiecare zi, o lecţie de perseverenţă. Merg şi câte cinci kilometri prin nămeţi mai înalţi decât ei, străbat păduri şi înfruntă gerul tăios, doar ca să înveţe.

Asta în condiţiile în care un microbuz şcolar stă parcat în faţa primăriei, în aşteptarea angajării unui şofer.

Copii sunt din satul Fundăţica, judeţul Braşov. Deşi afară termometrul arată minus 25 de grade Celsius, Dragoş şi George se pregătesc să înfrunte gerul, ca în fiecare zi, pentru a ajunge la şcoală

Pe un ger siberian, printre nămeţi cât ei de mari, Dragoş şi George par alpinişti pierduţi pe Himalaya. Dar s-au obişnuit să care zilnic ghiozdanul în spate pe drumul până la şcoală. Un drum de-aproape cinci kilometri pe care-l fac de când se ştiu.

Au găsit şi o scurtătură, o potecă ce taie pădurea. Dar tot o oră fac până la şcoală prin nămeţi. Astăzi, au fost chiar mai punctuali decât profesorii.

O soluţie ar exista şi pentru elevi, şi pentru profesori. Şcoala a primit de curând un microbuz pentru transport, dar nu există şofer. Inspectoratul şcolar va aproba o jumătate de normă pentru angajarea unei persoane care să lucreze pe microbuz. 

Până atunci, microbuzul rămâne în parcare, iar Dragoş şi George, dar şi alte câteva zeci de copii învaţă, pe drumul spre şcoală, lecţia umilinţei.

 


×
Subiecte în articol: Brașov nameti ger zapada
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close