Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla de Crăciun în Piața Sfatului! Anunţul făcut de viceprimarul Braşovului

Ce se va întâmpla de Crăciun în Piața Sfatului! Anunţul făcut de viceprimarul Braşovului

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat vineri, că în Piața Sfatului vor fi montate 20 de căsuțe, dar a subliniat că nu va fi vorba despre un târg de Crăciun. Activitatea economică va fi permisă doar micilor meșteșugari brașoveni, pentru a-i sprijini în această perioadă dificilă

Ce se va întâmpla de Crăciun în Piața Sfatului! Anunţul făcut de viceprimarul Braşovului
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașvo/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    12 Dec 2020   •   21:20

„Având în vedere problemele cu care se confruntă micii comercianți în această perioadă, propunerile din partea consilierilor locali, precum și discuțiile pe care Primăria Brașov le-a avut cu micii comercianți, Instituția Prefectului și DSP, în urma analizei și a evaluării posibilității de permitere a desfășurării activității operatorilor economici în spațiul public – respectiv, în Piața Sfatului, Primăria Brașov a luat decizia de a acorda autorizație de ocupare a spațiului public în perioada următoare agenților economici interesați. Știm că toată lumea își dorește în această perioadă să simtă spiritul sărbătorilor, dar acesta nu este un târg de Crăciun. Faptul că permitem acestor operatori economici să își desfășoare activitatea în Piața Sfatului este pentru a-i sprijini, dar nu va semăna cu ceea ce a fost în anii anteriori, la târgurile de Crăciun.

Numărul căsuțelor va fi redus la jumătate

De aceea, numărul de căsuțe este redus la jumătate, iar felul în care vor fi dispuse și în care va fi amenajată Piața Sfatului va fi în așa fel încât să nu permită formarea de grupuri mari sau aglomerație. Cele 20 de căsuțe amplasate vor fi dispuse de o latură și de alta a Casei Sfatului, fără a fi înconjurate de alte căsuțe. O altă modificare din acest an este că nu se vor comercializa și servi produse alimentare sau băuturi. Singurele lucruri care se pot comercializa sunt produsele făcute de micii meșteșugari și produsele alimentare ambalate – dulcețuri, șerbet etc – care vor putea fi cumpărate pentru a fi dăruite sau consumate acasă. Vor avea prioritate comercianții din Brașov“, a explicat Flavia Boghiu pentru brasovcity.ro.

Declarația făcută de viceprimarul orașului Brașov

„Pentru desfășurarea acestor activități am avut discuții cu Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică, Poliția Locală, ne-am asigurat că toate normele pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-COV 2 sunt îndeplinite. Vom asigura în fiecare zi paza, împreună cu Poliția Locală; există o împrejmuire și o delimitare făcută cu garduri, astfel încât să avem un flux care să îndeplinească în mod sigur toate criteriile. Este deosebit de important să înțeleagă cetățenii că trebuie să respectăm aceste norme și să nu creăm probleme, iar în felul acesta sunt convins că toate lucrurile vor decurge bine și toată lumea va fi mulțumită“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Potrivit viceprimarului Boghiu, a fost luată în calcul și prelungirea stării de alertă, care nu va afecta activitatea atât timp cât regulile sunt respectate.

„Singura variantă în care se va dispune închiderea activității este cea în care comercianții sau populația nu respectă regulile impuse“, a precizat edilul.

Ce trebuie să știe meșteșugarii din județul Brașov care vor vândă în Piața Sfatului

Depunerea dosarelor pentru atribuirea celor 20 de căsuțe se poate face în perioada 11-14 decembrie ora 14.00. Analiza dosarelor și publicarea rezultatelor se va face marți, 15 decembrie, iar contestațiile sunt admise de la momentul publicării rezultatelor până la data de 16.12.2020, ora 10:00.

Rezultatele finale vor fi publicate miercuri, 16 decembrie, cel târziu la ora 15.00, iar repartizarea căsuțelor se va face joi, 17 decembrie, începând cu ora 13:00.

Punctajul cel mai mare va fi obținut de meșteșugarii care au sediul social sau punctul de lucru în Brașov, care comercializează produse proprii și care acceptă plata cu cardul.

Primăria Braşov a luat această decizie în urma consultărilor cu agenţii economici, Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului.

Bradul din Piaţa Sfatului a fost adus în urmă cu o săptămână, iar iluminarea acestuia, împreună cu celelalte decoraţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă, a fost pornită duminică seara, pe 6 decembrie, însă, spre deosebire de anii anteriori, fără a avea loc un eveniment cu această ocazie, potrivit g4media.ro.

×
Parteneri
Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
x close