Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii sunt printre cei care vor plăti cea mai mică factură la căldură. Preţul gigacaloriei în principalele oraşe din ţară

Bucureştenii sunt printre cei care vor plăti cea mai mică factură la căldură. Preţul gigacaloriei în principalele oraşe din ţară

Bucureştenii sunt printre cei care vor plăti cea mai mică factură la căldură. Preţul gigacaloriei în principalele oraşe din ţară
de M.T.    |    24 Dec 2013   •   10:50

Gigacaloria ne arde şi în această iarnă la buzunare. Costurile vor varia însă de la oraş la oraş, în funcţie de subvenţiile acordate de primării şi de costul gigacaloriei stabilit de societăţile de termoficare.

Bucureştenii sunt printre cei care vor plăti cea mai mică factură la căldură. În capitală, municipalitatea va suporta şi anul acesta subvenţia pentru căldură.

Tariful pentru gigacalorie în iarna aceasta este de aproape 170 de lei, tariful de furnizare fiind de aproximativ 338 de lei.

Locuitorii din Focşani scot mai mulţi bani din buzunar, 240 de lei pe gigacalorie, însă nu mai mult ca iarna trecută. Costul de producţie al gigacaloriei este de 390 de lei în Focşani, iar diferenţa este suportată de la bugetul local.

În Suceava se plătesc 185 de lei pe gigacalorie. Tariful de furnizare a agentului termic este de 297 de lei, iar diferenţa este suportată de municipalitate.

Constanţa a plătit ani la rând cea mai scumpă factură la încălzire din ţară, cu un tarif al gigacaloriei de 358,54 lei. Din 2011, tariful gigacaloriei este suportat integral de populaţie, iar subvenţia este acordată doar locuitorilor cu venituri sub 1.500 lei pe familie.

Din acest an, factura la căldură a tulcenilor va creşte cu 10%. Mai bine o vor duce locuitorii din Craiova, care vor plăti mai puţin cu aproape 9%.

×
Subiecte în articol: gigacalorie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close