x close

Bucureşti: Se încep lucrările la al doilea liceu francez, cu o capacitate de 1.200 de elevi

de Antena3.ro    |    27 Ian 2012   •   18:10
Bucureşti: Se încep lucrările la al doilea liceu francez, cu o capacitate de 1.200 de elevi 429 Foto: ambafrance-us.org

Cu o capacitate de 1.200 de elevi, un nou liceu francez va fi deschis în Capitalã, lângã Academia de Poliţie. Construirea unitãţii de învãţãmânt urmează sã înceapã sãptãmâna viitoare, informeazã, vineri, Institutul Francez din Bucureşti, sursă preluată de Mediafax.
   
Cel de-al doilea liceu francez din Capitalã va fi construit pe un teren de 2,4 hectare, lângã Academia de Poliţie din Bãneasa (Aleea Privighetorilor) şi va avea grupe de gradiniţã şi clase I - XII.
   
La inaugurarea începerii construcţiei vor participa Ambasadorul Franţei, Henri Paul, directorul Institutului Francez din România, Stanislas Pierret, dar şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Bogdan Lucian Aurescu.
   
Liceul francez Anna de Noailles a avut un efectiv de 450 de elevi în 2005, 750 în 2009 şi 846 în 2011. Peste jumãtate dintre elevii liceului (53 la sutã) sunt de naţionalitate francezã, 36 la sutã au naţionalitate românã şi 11 la sutã alte naţionalitãţi.
   
Costul construcţiei noului liceu a fost suportat de Asociaţia pãrintilor de elevi APEG a Liceului Anna de Noailles şi de statul francez (22 la sutã).

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati