Antena 3 Actualitate Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și intră în scenariul roșu

Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și intră în scenariul roșu

de Laura Dinu    |    13 Oct 2020   •   12:36
Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și intră în scenariul roșu

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, rata de incidență în București raportată la populația rezidentă este de 3,11 la mia de locuitori.

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în București, la 3,11 la mia de locuitori.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 de județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori.

1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical, scrie Mediafax

 

Cum se carantinează Bucureștiul

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a declarat că sunt îndeplinite acele condiții pe baza cărora se iau în discuție noi măsuri de restricție pentru București. Cu alte cuvinte, în zilele următoare pot fi instituite noi măsuri în Capitală, însă, până în acest moment, nu a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. 

Potrivit surselor, este posibil ca la început, să nu intre în carantină sectoare întregi, ci numai anumite cartiere sau complexe rezidențiale, unde apar focarele. De asemenea, pot intra în carantină anumite artere principale sau străzi dacă numărul de cazuri nu poate fi ținut sub control. 

”Încă nu avem o solicitare de convocare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, dar multe dintre criteriile care predispun sau trimit la o analiză pentru schimbarea anumitor măsuri sunt îndeplinite. Ne referim la acele criterii care deschid calea pentru o nouă analiză.

S-a vehiculat deja în spațiul public despre tot felul de măsuri, carantinare zonală, știți că se poate carantina doar un anumit perimetru.

Atunci când se va carantina, dacă se va dispune această măsură, se carantinează un anumit perimetru. Perimentru înseamnă 4 străzi sau zonele adiacente unei unități de învățământ sau ale unui centru rezidențial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei. 

×
Subiecte în articol: rata infectare carantină

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close