Antena 3 CNN Actualitate Bulgarii și-au ales președintele. Exit-poll: Rumen Radev a câștigat alegerile cu peste 60% din voturi

Bulgarii și-au ales președintele. Exit-poll: Rumen Radev a câștigat alegerile cu peste 60% din voturi

Exit-pollurile celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Bulgaria, desfăşurat duminică, îl arată câștigător pe Rumen Radev.

Bulgarii și-au ales președintele. Exit-poll: Rumen Radev a câștigat alegerile cu peste 60% din voturi
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    21 Noi 2021   •   21:20

Sondajele efectuate de mai multe organizații îl indică pe Radev câștigător cu aproximativ 65% din voturi, potrivit euronews.

Contracandidatul său, rectorul Universității din Sofia, Atanas Gerdzhikov, susținut de partidul de centru-dreapta GERB al fostului prim-ministru Boyko Borissov, ar fi obținut 32% din voturi, potrivit acelorași sondaje.

Președintele Rumen Radev a obținut 49% din voturi în primul tur și a fost considerat favoritul votului de duminică.

Radev are sprijinul Partidului Socialist Bulgar și este un critic fervent al fostului prim-ministru Boiko Borisov, liderul partidului de centru-dreapta GERB, care s-a luptat cu acuzații de corupție, scrie DW.

Radev, un general al Forțelor Aeriene pregătit de NATO, s-a angajat să contribuie la combaterea corupției endemice și a crimei organizate despre care spune că s-au infiltrat de ani de zile la cel mai înalt nivel de guvernare. 

×
Subiecte în articol: Bulgaria alegeri presedinte
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close