Antena 3 CNN Actualitate C.T. Popescu, către presă: Nu mai ajutați ISIS

C.T. Popescu, către presă: Nu mai ajutați ISIS

C.T. Popescu, către presă: Nu mai ajutați ISIS
de M.Z.    |    27 Iul 2016   •   00:02

Cristian Tudor Popescu a declarat că presa ar trebui să nu mai dea numele teroriștilor sau al ucigașilor care comit diverse atacuri, deoarece acesta este și scopul lor, respectiv să fie „eroi”. 

De asemenea, jurnalistul a atras atenția că ne confruntăm cu o „islamizare a demenței criminale” explicând că cei care au comis atacuri armate în ultimele zile în Germania, SUA, Japonia, Franța nu sunt neapărați afiliați unei organizații teroriste, ci sunt persoane cu probleme psihice grave, potrivit unei televiziuni de știri.

”Acesta este un lucru foarte bun (să nu fie dat numele atacatorului - n.r.). (...) Inșii care l-au omorât pe preotul din Normandia s-au filmat. Ce vor cu asta? Vor să ajungă acolo de unde au venit, adică pe internet. Acolo e obiectivul final al fiecăruia dintre acești ucigași - în transferarea pe internet a acestor imagini. Ar trebui să se oprească de toate televiziunile, radiourile, site-urile din difuzarea știrii că atentatul a fost revendicat de DAESH. În felul acesta nu se face decât un serviciu acestei organizații, care câștigă în capital de a instiga de la distanță. Cine a comis atentatul? Nu știm. Mass-media nu trebuie să mai fie vehicul pentru eroizarea acestor ucigași. (...) Scopul acestor crime este internetul și mass-media. Nu e vorba de cenzură. E vorba și de terorism, și de islamism, dar și de multă prostie”, a spus jurnalistul.

×
Subiecte în articol: atentate atentate teroriste nume daesh
Parteneri
Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul
x close