Antena 3 CNN Actualitate Călugărițe care refuză cardurile de sănătate, din motive religioase

Călugărițe care refuză cardurile de sănătate, din motive religioase

Călugărițe care refuză cardurile de sănătate, din motive religioase
03 Feb 2015   •   18:20

Călugărițele de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, au informat în scris Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) că nu doresc să își ridice cardurile de sănătate cu cip din motive religioase, acestea trimițând câte o petiție identică prin care și-au motivat alegerea, informează AGERPRES.
Directorul CJAS Bistrița-Năsăud, Camelia Ilișuan, a declarat marți că medicul de familie din comuna Salva i-a explicat că cele aproximativ zece persoane care au trimis petițiile sunt călugărițele de la mănăstirea din localitate. Pe viitor, acestea vor fi nevoite să se deplaseze la sediul Casei pentru a-și ridica adeverințele necesare dovedirii calității de asigurat.

La trei săptămâni după ce CJAS a început distribuirea cardurilor de sănătate returnate de către Poștă, doar circa 1.700 carduri din totalul de 13.600 au fost ridicate de către titulari.

Pentru a veni în ajutorul asiguraților, CJAS Bistrița-Năsăud a publicat pe site-ul propriu lista cu persoanele care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardurile.

Potrivit Cameliei Ilișuan, toți medicii de familie din județ și-au achiziționat cititoare de carduri și au început deja să lucreze cu acestea.

×
Subiecte în articol: Izvorul Tamaduirii
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close