Antena 3 CNN Actualitate Camelia Bogdan, disperată să confişte averea lui Dan Voiculescu

Camelia Bogdan, disperată să confişte averea lui Dan Voiculescu

Camelia Bogdan, disperată să confişte averea lui Dan Voiculescu
19 Iul 2015   •   15:36

Judectoarea Camelia Bogdan a acţionat cu rea-voinţă când a pus toate instituţiile să îi caute averea lui Dan Voiculescu pentru ca apoi să-i pună sechestru extins, spun juriştii care cunosc cazul. Chiar reprezentanţii Oficiului pentru recuperarea creanţelor din Ministerul Justiţiei i-au atras atenţia magistratului că insituţia nu se ocupă cu punerea sechestrului şi au îndrumat-o spre autorităţile care fac asta. Cei care cunosc cazul spun că tot din rea-voinţă Cameia Bogdan a dispus confiscarea extinsă în loc de confiscare specială în acest dosar. Până la urmă, Curtea Constituţională a demonstrat greşeala făcută de magistrat, printr-o decizie care întoarce scoate de sub sechestru bunurile confiscate abuziv de magistrat.

Încă din prima zi în care a preluat dosaul Telepatia, judecătoarea Camelia Bogdan părea că ştie deznodământul acestui caz. Dorea cu orice preţ să reuşească să pună sechestu pe averea lui Dan Voiculescu şi a altor persoane care apăreau în acest dosar şi nu a mai ţinut cont căror instituţii se adresează pentru asta. A trimis o cerere la Oficiul pentru recuperarea creanţelor din Ministerul Justiţiei, fără să argumenteze de ce solicită această măsură.

Cei care cunosc dosarul spun că erorile comise de judecătoarea camelia Bogdan par a fi făcute cu rea-voinţă. Este puţin probabil ca un magistrat care avea renume că e expert în confiscări extinse să nu ştie că în acast caz cei care pun în aplicare măsura sunt reprezentanţii ANAF şi ai BNR. Şi mai ales să creeze confuzie între o confiscare specială şi una extinsă.

La începutul anului 2015, după sentiunţa din dosatul Telepatia, Curtea Constituţională a dat o decizie privind confiscarea extinsă care demonstrază greşeala cameliei Bogdan. Judecătorii curţiii au declarat neconstituţională măsura confiscării extinse pentru bunurile dodândite înainte de 2012, atunci când legea a intrat în vigoare.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close