Antena 3 CNN Actualitate Campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni, unde trei persoane au fost atacate de ursul turbat

Campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni, unde trei persoane au fost atacate de ursul turbat

Campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni, unde trei persoane au fost atacate de ursul turbat
Sursa foto: Foto: Antena 3
16 Sep 2012   •   19:43

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa va demara o campanie de vaccinare antirabică în zona localităţilor Pietroşiţa şi Buciumeni, acolo unde un urs, care ulterior s-a stabilit că avea rabie, a atacat trei persoane.

''În localităţile unde ursul a atacat a mai fost focar de rabie, un focar a fost pe un fond de vânătoare 14 Bezdead şi un alt focar tot acolo, la o vulpe. Din punctul nostru de vedere este o zonă rabigenă. Împreună cu specialiştii am ajuns la concluzia că acest animal este cel care a atacat. Urmează ca noi să facem notificarea Autorităţii Sanitar Veterinare, de asemenea vom face declararea oficială a bolii, după care vom face un program de măsuri. O să începem o vaccinare antirabică a vulpilor'', a declarat, duminică, directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea, citat de Agerpres.

Un bătrân de 71 de ani a fost ucis, sâmbătă, după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune, în livadă, cu alte trei persoane, în localitatea Dealu Frumos, din comuna dâmboviţeană Pietroşiţa.

Alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost atacate de urs şi rănite, la Buciumeni, sâmbătă după-amiază.

Ursul a fost împuşcat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce zona a fost survolată de un elicopter al MAI cu termoviziune, pentru ca patrupedul să fie localizat.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close