x close

Carmen Dan, şedinţă de urgenţă cu prefecţii

01 Iun 2019   •   19:06
Carmen Dan, şedinţă de urgenţă cu prefecţii Foto: Carmen DAN/ Facebook

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a luat legătura din Centrul Operațional de Comandă al MAI cu toți prefecții din județele unde s-au înregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, asigurându-se că aceștia sunt implicați în coordonarea intervențiilor pentru ajutorarea populației.

Ministrul Carmen Dan a cerut prefecților să fie în teren, în comunitățile unde au fost înregistrate probleme. La finalul zilei, în jurul orei 19.00, se va organiza o videoconferință pentru a se trece în revistă un prim bilanț al pagubelor la nivel național.

În prezent mai sunt sub Cod Portocaliu meteo 4 județe din nordul țării, respectiv Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, iar pe Cod Portocaliu hidrologic 15 județe AG, BV, BZ, CV, DB, DJ, GR, GJ, IF, OT, PH, SM, SB, TR și VL.

În județele unde situația s-a stabilizat se lucrează deja la inventarierea pagubelor și acordarea primelor forme de ajutor constând în distribuția de apă potabilă sau dislocarea unor containere pentru cazarea persoanelor ale căror locuințe au fost inundate.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati