Antena 3 CNN Actualitate Cârtița de la metrou a ieșit la suprafață, la cinci ani de la demararea lucrărilor de la Magistrala 5

Cârtița de la metrou a ieșit la suprafață, la cinci ani de la demararea lucrărilor de la Magistrala 5

Cârtița de la metrou a ieșit la suprafață, la cinci ani de la demararea lucrărilor de la Magistrala 5
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Iul 2017   •   10:15

După cinci ani de zile, "cârtiţa" de la metrou a ieșit la suprafaţă. Vorbim despre utilajul folosit la lucrările subterane pe Magistrala 5. Practic, după ani de zile în care zona a fost un adevărat şantier, lucrările se apropie de final. 

Metrorex finalizează lucrările de excavație pe Magistrala 5 - Râul Doamnei - Eroilor, marcând în cursul zilei de joi ieșirea la suprafață a echipamentului de săpat tuneluri - TBM „Sfânta Filofteia", în zona Parcului Operei Române.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km.

Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.

×
Subiecte în articol: Metrorex
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close