Antena 3 CNN Actualitate Castraveții produși în România ajung la gunoi, deși costă doar 20 bani kg

Castraveții produși în România ajung la gunoi, deși costă doar 20 bani kg

Tone de castraveți produși în România au ajuns la gunoi după ce mai mulți agricultori din Matca nu au reușit să vândă producția nici după ce au scăzut prețurile până la 20 de bani pe kilogram.

Castraveții produși în România ajung la gunoi, deși costă doar 20 bani kg
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    29 Iun 2021   •   11:11

Prețurile la castraveți au scăzut atât de mult încât mulți dintre legumicoltori spun că nu mai merită efortul și preferă să îi arunce.

”Am în maşină o tonă jumătate şi îi duc la râpă, la gunoi. Nu am ce să fac cu ei. La piaţă nici pe degeaba nu îi ia nimeni. Nu se mai caută. A trebuit să-i smulgem şi să eliberăm terenul pentru a planta următoarea cultură de roşii. Nu putem lăsa legumele să putrezească în pământ”, spune pentru Adevărul, Costică Chicoș, unul dintre agricultorii din Matca.

Pentru mulți dintre agricultorii, producția este principala sursă de venit, Matca, având peste 4000 de producători, 1000 de hectare de solarii și 2000 de hectare de culturi de câmp.

Într-o situație dificilă se află și Sorin Dragomir care urmează să pregătească solarul pentru următoarea producție de roșii, așa că a decis să smulgă și să arunce castraveții. ”Cred că am aruncat vreo patru tone de castraveţi. Ce să fac cu ei? Nu am ce face, la gunoi! Cu 20 de bani se dau în piaţă, dar nici aşa nu se caută deloc. E mai mare chinul. I-am smuls şi îi arunc. La animale nu-i putem da pentru că le îmbolnăvim” menționează acesta, pentru Adevărul.

Și în Mehedinți, agricultorii aruncă tone de castraveți

Alt agricultor, din Mehedinți, a ajuns la capătul disperării după ce nu a reușit să vândă producția de castraveți de anul acesta așa că în semn de protest fermierul s-a filmat în timp ce descărca nu mai puţin de patru tone de castraveți pe un câmp din comuna mehedințeană Braniștea.

 

×
Subiecte în articol: castraveti România Matca
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close