Antena 3 CNN Actualitate Locale Un agricultor din Mehedinţi aruncă tone de castraveţi pe câmp în semn de protest: "Ia domnule Cîţu să îţi faci şampon să îţi crească mintea. Ne-aţi distrus"

Un agricultor din Mehedinţi aruncă tone de castraveţi pe câmp în semn de protest: "Ia domnule Cîţu să îţi faci şampon să îţi crească mintea. Ne-aţi distrus"

Nemulțumit că nu are unde să vândă producția, un agricultor din Mehedinți a recurs la un gest extrem. A aruncat pe câmp 4 tone de castraveți, cu dedicație pentru premierul Florin Cîţu pe care îl acuză că a distrus producătorii autohtoni.

Un agricultor din Mehedinţi aruncă tone de castraveţi pe câmp în semn de protest: "Ia domnule Cîţu să îţi faci şampon să îţi crească mintea. Ne-aţi distrus"
Sursa foto: Facebook Dănuţ Moroiu
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2021   •   23:44

Ajuns la capătul disperării pentru că nu poate vinde producția de castraveți, agricultorul a decis să îi arunce pe câmp în semn de protest faţă de Guvernul Cîţu pe care îl acuză ca nu susține producătorii autohtoni.

Fermierul s-a filmat în timp ce descărca nu mai puţin de patru tone de castraveți pe un câmp din comuna mehedințeană Braniștea.

Pe imagini, se observă  cum agricultorul arunca, sac după sac, pe câmp, castraveții proveniți din cultura proprie. Fermierul se declară nemulțumit de faptul că, deși a produs cantități mari de castraveți, nu are piață de desfacere. Practic, rămâne cu marfa nevândută.

Gestul sau a stârnit valuri de reacții pro şi contra în rândul prietenilor virtuali. În timp ce unii îl încurajează în demersul său, alții, din contra, spun că aceste legume ar fi fost de mare ajutor dacă ar fi fost donate celor nevoiași sau unor spitale, centre de copii sau azile de bătrâni.

Publicată de Danut Moroiu pe Vineri, 25 iunie 2021

Un alt agricultor din Dolj a recurs la un gest asemănător.

Fermierul nu am mai putut să mai suporte și a făcut o pagină de Facebook unde arată exact ce au promis autoritățile când l-au vizitat şi cum a falimentat lucrând pământul, pentru că decidenţii nu s-au ţinut de cuvânt.

Agricultorul preferă să își distrugă cultura de castraveți pe care a ajuns să o vândă la un preţ derizoriu pentru că iese pe pierdere.

„Noi trebuie să muncim ca proștii să vindem cu 80 de bani, să plătim manoperă de cules, transport și taxă de piață. Mai bine uite ce facem cu o cultură de castraveți impecabilă. La 80 de bani și 1 leu? Niciodată prețul ăsta nu va aduce profit legumicultorilor", spune agricultorul în timp ce distruge cultura.

Sunt țăran sărac şi mândru, nu muncesc pe gratis. Nu mă milogesc ca voi după voturi

Băi Oroş sau cum te cheamă că nici nume românesc nu ai sau băi Cîţule  unde sunt mă depozitele regionale pe care le-ai promis la mine în curte, aici la plantație?

Ai ocupat fotoliu, te-ai așezat bine mersi și acum nu te mai interesează de noi legumicultorii. Uite ce se întâmplă cu producția autohtonă că eu fac parte din ferma aia a ţăranului sărac și mândru. Nu muncesc gratis cum vreți voi că asta e.

De subvenții ne-ai luminat, de ajutoare ne-ai luminat, de coronavirus ne-ai luminat așa că, bă fraților, legumicultorii ăștia, colegii mei, nu mai munciți gratis. Faceți ca mine, facem o echipă și mergem la cerșit în Franța că în România nu câștigăm.

Ce faceţi cu noi aştia care când vă e greu vă ajutăm?

Datorită politicii pe care o fac acești farisei politici, asta se întâmplă cu producătorul agricol român. Ală care investește sute de milioane, ăla care nu stă cu mâna întinsă. Că e poate au crezut că şi noi suntem milogi ca ei, milogi în campanie și apoi și după aia nu ne mai interesează. 

Când mă duc să iau insecticid îmi cere 900 de lei pe litru! De unde să scot eu 900 de lei cu 80 de bani cât iau pe castraveți? Prietene, știm să producem, dar proşti nu suntem așa cum ne credeți voi", a transmis agricultorul autorităţilor.

×
Subiecte în articol: agricultor castraveti Florin Cîțu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close