Antena 3 CNN Actualitate Cât vor cheltui românii în vacanţa de 1 Mai. Ploile au stricat planurile hotelierilor

Cât vor cheltui românii în vacanţa de 1 Mai. Ploile au stricat planurile hotelierilor

Cât vor cheltui românii în vacanţa de 1 Mai. Ploile au stricat planurile hotelierilor
Sursa foto: Foto: blog.admissions.illinois.edu
02 Mai 2014   •   08:33

Distracţie e distracţie, dar până la urmă totul costă. Şi nu puţin. 50 de milioane de lei vor cheltui românii pe cazare, masă şi distracţie în minivacanţa de 1 Mai. Cei mai mulţi bani vor ajunge în buzunarele patronilor de restaurante şi baruri. Cam de două ori mai mult decât vor încasa proprietarii hotelurilor.

Chiar dacă hotelierii s-au pregătit cu peste 110.000 de locuri de cazare, cu 10.000 mai multe decât anul trecut, numărul turiştilor va fi cu 10% mai mic decât în 2013. Reprezentanţii industriei susţin că sunt două motive pentru care a scăzut numărul turiştilor. În primul rând, ploile care au cuprins toată ţara în ultimele zile şi, în al doilea rând, succesiunea rapidă a vacanţei de 1 mai după cea de Paşte care a făcut ca mulţi români să îşi consume deja bugetul alocat pentru distracţie.

Cei mai mulţi dintre cei care au ales să plece în vacanţă au preferat staţiunile de pe litoral, topul fiind condus de Mamaia, unde gradul de ocupare a fost de 90%. Aici au ajuns de 1 mai peste 25.000 de turişti români.

Chiar dacă la munte s-au anunţat ploi, 18.000 de români şi-au rezervat o vacanţă într-unul din hotelurile din staţiunile montane. Alţi 10.000 de români au ales să-şi facă vacanţa la băi, unde pot beneficia de programe speciale de tratament şi relaxare. Mult mai puţini români s-au orientat spre Delta Dunării. Este vorba despre 2.000 de persoane, în special pescari pasionaţi şi turişti dornici de inedit. Pe de altă parte, aproximativ 8.600 de români au vrut să iasă din ţară şi au ales destinaţii precum Bulgaria, Ungaria, Grecia, Spania şi Turcia.

În toată ţara se estimează că petrecăreţii vor cheltui aproape 50 de milioane de lei pentru cele patru zile de vacanţă. O parte din aceşti bani va ajunge în buzunarele proprietarilor de baruri şi restaurante, adică 33 de milioane de lei.


×
Subiecte în articol: 1 mai statiuni montane litoral distractie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close