Antena 3 CNN Actualitate Medicul Cătălin Denciu, considerat erou de jurnaliştii belgieni

Medicul Cătălin Denciu, considerat erou de jurnaliştii belgieni

Jurnaliștii belgieni îl consideră pe medicul român unul dintre eroii anului 2020. Cătălin Denciu va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare și terapie, după ce 80% din suprafaţa corpului a suferit arsuri, în încercarea de a salva vieţile persoanelor aflate în secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Medicul Cătălin Denciu, considerat erou de jurnaliştii belgieni
Sursa foto: Arhivă
de Iulia Gorgorin    |    31 Dec 2020   •   14:10

Medicul Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața pentru a salva pacienții din incendiul de la secția ATI din Piatra Neamț este considerat unul dintre eroii anului, într-un clasament întocmit de postul public de televiziune din Belgia.

Cătălin Denciu a marcat anul 2020, asta spun jurnaliștii despre medicul român rănit grav în timpul incendiului. Este considerat un erou pentru generozitatea, profesionalismul său și se află pe locul trei în acest top, alături de un medic din Wuhan care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența noului tip de virus, în final devenind el însuși victima bolii. 

Mirel Curea, jurnalist: ''Statul român nu îi pregăteşte pe medici ca să fie extinctoare''

''Autorităţile nu mă interesează ce fac. Medicul acesta, care întradevăr este un erou se regăseşte în rugăciunile celor care credem în Dumnezeu, credem în bărbăţie, credem în valorile care au ridicat neamul ăsta în două picioare. Mă rog pentru sănătatea acestui medic care nu trebuia să fie erou. Statul român nu îi pregăteşte pe medici ca să fie extinctoare'', a spus Mirela Curea, invitat în cadrul emisiunii prezentate de către Oana Zamfir.

Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

Două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări pe 14 noiembrie 2020, la spitalul din Piatra Neamţ.

Acolo se aflau 16 pacienţi în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase pacienți aflați într-un salon alăturat celui unde a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamț au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, toţi având COVID. Din păcate, cinci dintre ei nu au supravieţuit.

În total, 15 pacienţi cu COVID-19 au murit în urma cumplitului incendiu. Un singur pacient a supravieţuit incendiului, el fiind externat în urmă cu câteva zile

Medicul Cătălin Denciu, cel care a încercat să salveze mai mulţi pacienţi, a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

Medicul erou se află internat la un spital din Belgia, acolo unde a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale.

Citiţi şi: Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, este încă la terapie intensivă. ”Avem speranțe că va putea pleca acasă pe picioarele sale”
 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close