Antena 3 Actualitate Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, externat după aproape jumătate de an

Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, externat după aproape jumătate de an

de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   12:58
Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, externat după aproape jumătate de an

Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit grave în incendiul izbucnit în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat de la unitatea medicală din Belgia, după mai multe luni de spitalizare.

Medicul, în vârstă de 48 de ani, a revenit acasă înainte de Paşte, potrivit unor apropiaţi ai familiei, informează ziare.com.

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. 

Dr. Denciu, cu arsuri pe 75% din corp, trimis în Belgia 

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, avea arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. 

Cătălin Denciu a fost rănit foarte grav în incendiul izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în spitalul din Piatra Neamţ, având arsuri de gradul 2 şi 3 pe 40% din suprafaţa corpului.

El a fost transportat de urgenţă cu avionul în Belgia pentru tratament. 

Din cauza severităţii rănilor, medicului Denciu i-a fost indusă coma forţată timp de trei săptămâni. Abia în ianuarie 2021, a fost externat de la terapie intensivă într-un salon al spitalului unde a început recuperarea. 

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. Pentru gestul său el a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 

Cu cât îl plăteşte statul pe medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze pacienţii de la ATI

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări ca să-şi salveze bolnavii de la ATI în timpul incendiului din spital, a devenit cunoscut de o lume întreagă şi toată ţara se întreabă acum câţi bani câştiga doctorul.

Un raport din martie, de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, arată că un medic primar de la secția ATI (cazul lui Ioan Cătălin Denciu) câștigă în jur de 7.000 lei brut, potrivit wowbiz.ro.

La aceşti bani, se adaugă și contravaloarea turelor, care poate dubla venitul de bază și chiar mai mult. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close