Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției: ”Celor care manifestă scepticism le spun că există resurse și de expertiză, și de voință”

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției: ”Celor care manifestă scepticism le spun că există resurse și de expertiză, și de voință”

Cătălin Predoiu promite ”continuarea reformelor pentru modernizarea Justiției”, în contextul preluării portofoliului de la Ministerul Justiției, în guvernul PNL-PSD-UDMR.

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiției: ”Celor care manifestă scepticism le spun că există resurse și de expertiză, și de voință”
Sursa foto: Facebook/Ministerul Justiției
de Adelina Miron    |    26 Noi 2021   •   11:15

Cătălin Predoiu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că există resurse ”de expertiză și de voință” pentru îndeplinire măsurilor prevăzute în programul de guvernare. 

„Sunt conștient că va fi un mandat dificil. Ca urmare a problemelor acumulate. Sunt conștient că sunt așteptări. Cei care servesc Justiția au așteptări. 

Celor care manifestă scepticism la posibilitatea politică și administrativă de a îndeplini această agendă le spun că există resurse și de expertiză, și de voință. Reformele pentru modernizarea Justiției continuă. Lupta anticorupție va continua. Combaterea crimei organizate, a traficului de persoane, vor continua. Vom continua cooperarea judiciară internațională.”

La audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului Cătălin Predoiu a spus că va acționa cu ”delicatețea unui chirurg”, cu ”fermitatea unui combatant” și că va folosi ”sabia legiferării”:

„Ministrul Justiției trebuie să acționeze uneori cu delicatețea unui chirurg, alteori cu fermitatea unui combatant, de multe ori cu elocința unui avocat, de cele mai multe ori cu diplomația unui ambasador și nu în ultimul rând cu mult umor.

Avem un ghem de probleme, dar s-a format și un adevărat nod al controverselor.

Dacă acest nod încă posibil de desfăcut va fi transformat în unul gordian, de nedesfăcut, nu voi evita să aplicăm soluția consacrată pentru orice nod gordian. Adică vom tăia cu sabia legiferării", a spus Cătălin Predoiu în timpul audierilor din comisie.

Ceremonia de predare-preluare a mandatului de ministru al Justiției

#MinisterulJustiției

Posted by Ministerul Justiției on Friday, November 26, 2021

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close