Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Voicu rămâne în arest. Senatorul a fost dus înapoi la Spitalul Jilava

Cătălin Voicu rămâne în arest. Senatorul a fost dus înapoi la Spitalul Jilava

Cătălin Voicu rămâne în arest. Senatorul a fost dus înapoi la Spitalul Jilava
Sursa foto: voicu
02 Apr 2010   •   11:14

Senatorul PSD Cătălin Voicu va petrece Sărbătorile de Paşte în arest. Instanţa supremă a respins recursul faţă de încarcerarea sa.

Completul de nouă judecători al Înalte Curţi de Casaţi şi Justiţie a respins, vineri, contestaţia senatorului PSD Cătălin Voicu, care a fost judecată în şedinţă secretă, în urma solicitării avocatului parlamentarului. Apărătorul senatorului a anunţat, după încheierea judecării recursului, că, în timpul şedinţei, lui Voicu i s-a făcut rău.

Senatorul Cătălin Voicu a fost adus cu ambulanţa, vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde un complet de judecată de nouă judecători a judecat contestaţia parlamentarului faţă de arestare sa preventivă. Avocaţii lui Voicu au solicitat ca judecarea contestaţiei să se desfăşoare cu uşile închise, deşi iniţial au declarat că nu există nimic de ascuns.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, de către un judecător, recursul parlamentarului urmând a se soluţiona vineri.

Din completul de judecată, învestit cu soluţionarea recursului lui Voicu, fac parte judecătorii Anton Pandrea - preşedintele Secţiei penale a ICCJ, Traian Gherasim (fost procuror general adjunct al României), Victor Cameniţă Paşca, dar şi Mona Pivniceru - preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, care a înaintat o cerere de abţinere.

Conducerea instanţei supreme a admis, vineri, cererea de abţinere formulată de judecătoarea Mona Pivniceru, aflată într-o relaţie de prietenie cu familia judecătorului Florin Costiniu. În locul ei a fost desemnat judecătorul Ionuţ Matei.

Cătălin Voicu a fost internat la Spitalul Penitenciarului Jilava pentru investigaţii medicale, după ce medicul de la arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde parlamentarul a fost încarcerat, marţi seara, a decis transferul.

Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.

Voicu, adus cu ambulanţa la ÎCCJ



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ambulanta proces arestare spital contestatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close