Antena 3 CNN Actualitate Reacţia ASPA, după ce o femeie a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii: "Am echipaje acolo, este o acţiune dificilă"

Reacţia ASPA, după ce o femeie a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii: "Am echipaje acolo, este o acţiune dificilă"

Cătălina Trănescu, purtătoarea de cuvânt a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a declarat că instituţia a ridicat peste 120 de câini din luna aprilie a anului 2022 până în prezent.

de Ştefan Petrică    |    21 Ian 2023   •   15:09

"Zona Lacul Morii este una cunoscută de noi cu câini fără stăpân. De anul trecut, din aprilie, ASPA a derulat zeci de acțiuni în această zonă și a ridicat peste 120 de câini", a declarat purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu.

De asemenea, aceasta a mai explicat că în prezent este în desfăşurare o operaţiune pentru prinderea câinilor în zona Lacul Morii.

"Dacă nu acționăm printr-un efort comun alături de alte instituții să luăm măsuri pentru a preveni astfel de incidente, din păcate ne vom confrunta cu astfel de incidente in continuare", a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Întrebată cine răspunde de acești câini vagabonzi, purtătoarea de cuvânt, a declarat: "nu doresc să fac un ping pong între instituții, însă sunt lucruri care sunt reale, care țin de competențele si atribuțiile fiecărei instituții, prin urmare, ASPA este responsabilă de gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului București, iar în paralel cu noi ar trebui să avem sprijinul poliției locale care are alte competențe și poate verifica proprietarii de câini dacă aceștia sunt microcipaţi conform legii, dacă sunt sterilizați și dacă sunt ținuți pe proprietățile private îngrădite astfel încât să nu iasă pe domeniul public".

Citeşte şi: Ea este Ana, femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti: "Prea crud destinul acestui om!"

"Incidentul petrecut în zona Lacul Morii, s-a întâmplat în mijlocul unui câmp, un teritoriu foarte greu de acționat. În momentul de fată avem echipaje acolo cu pușcă tranchilizantă, dar este o acțiune dificilă", a mai spus Cătălina Trănescu.

×
Subiecte în articol: ASPA caini vagabonzi lacul morii
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close