Antena 3 CNN Actualitate Catedrala Mântuirii Neamului va fi înaltă cât un bloc cu 30 de etaje şi va costa 400 de milioane de euro

Catedrala Mântuirii Neamului va fi înaltă cât un bloc cu 30 de etaje şi va costa 400 de milioane de euro

Catedrala Mântuirii Neamului va fi înaltă cât un bloc cu 30 de etaje şi va costa 400 de milioane de euro
Sursa foto: Catedrala Mantuirii Neamului
26 Iun 2009   •   20:20

Catedrala Mântuirii Neamului va arăta ca un pocal. Proiectul a fost prezentat vineri de Preafericitul Patriarh Daniel. Va fi înaltă cât un bloc cu 30 de etaje, va avea 12 lifturi, restaurante, librării şi parcare subterană şi va costa 400 de milioane de euro.

Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaş de cult construit vreodată în România, va fi o construcţie în stilul bizantin românesc, cu opt turle suflate cu aur dar şi cu elemente moderne. Intrarea se va face prin 12 porţi, câte una pentru fiecare apostol. Catedrala va avea cinci nivele - trei subterane si două la suprafaţă. Cele 12 lifturi îi vor ajuta pe credincioşi să ajungă din parcare cu 250 de locuri în zona de recreere unde vor fi restaurante şi magazine cu carţi şi obiecte bisericeşti.
Catedrala va fi dotată şi cu tehnologie de ultimă generaţie.

?Trebuie să folosim toate mijloacele moderne ca lumea să participe la slujbă, să vadă, să audă? , a declarat Patriarhul Daniel. Tocmai de aceea arhitecţii au proiectat locuri speciale în care vor fi amplasate monitoare gigant, pentru ca slujba să poată fi văzută de toată lumea. Noua construcţie este dotată şi cu 500 de locuri de cazare. Edificiul va fi construit să reziste la un cutremur de 8.5 grade.

Lucrările vor demara la sfârşitul acestui an iar Patriarhul crede că în şapte ani se va ţine prima slujbă în nouă catedrală.



Observator

×
Subiecte în articol: Catedrala Mantuirii Neamului
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close