Antena 3 CNN Actualitate Câţi români lucrează în construcţii în Europa | Explicaţiile preşedintelui FPSC

Câţi români lucrează în construcţii în Europa | Explicaţiile preşedintelui FPSC

Preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC), Cristian Erbaşu, a precizat câți români lucrează în construcții în întreaga Europă.

Câţi români lucrează în construcţii în Europa | Explicaţiile preşedintelui FPSC
Sursa foto: Pexels.com | SevenStorm JUHASZIMRUS
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2022   •   18:49

"Noi reprezentăm Federaţia şi interesele dezvoltatorilor imobiliari în Federaţia Europeană şi a constructorilor. Suntem câteodată în situaţia când sunt interese divergente.

Constructorii dau faliment acum din alte două situaţii: n-au oameni şi semnează contracte pe care nu le pot duce la finalizare.

România sunt peste 400.000 de lucrători în construcții

N-au de unde. Noi învârtim aceeași oameni. Şi al doilea lucru, o altă problemă majoră, vizavi de finanțare.

În România sunt peste 400.000 de lucrători în construcții, dar în Europa sunt peste 700.000 de români care lucrează în construcții.

Gândiți-vă dacă se dă drumul la reconstrucția Ucrainei, ce se va întâmpla", a afirmat Cristian Erbaşu, la conferința "Cum (NU) construim în România. Soluţii la provocările momentului'', organizată de DC Media Group.

Totodată, preşedintele FPSC a menţionat că, anul viitor, va solicita câteva dezbateri serioase, în numele constructorilor.

"Colegilor de la investiții private le aduc aminte un singur lucru: n-au cultivat, au stors tot ce au putut din constructor, n-au cultivat dezvoltarea acestei bresle, din dorinţa de a face profit.

Şi eu sunt investitor, să ştiţi, şi vă dau doar trei cifre: în România, ceea ce se construiește cu 700 de euro, de vreun an-doi pentru că înainte să construia cu 500 de euro, în Polonia se construiește cu 1.200 - 1.300 euro, iar în Belgia se construiește cu 2.500 euro.

Același lucru, spaţiu locativ, se vinde în România 1.000, 1.200, 1.500 euro, în Polonia cu 2.500 euro, în Belgia cu 5.000 - 6.000 euro.

Nu sunt în centrul oraşelor mari, mai pe la margine. Vă spun acum profiturile. Profiturile medii, în România, sunt undeva spre 40%, scad deja spre 30%, în Polonia sunt în jur de 20%, în Polonia sunt în jur de 20%, iar în Belgia 12%. Deci lucrurile sunt invers. Deci, să nu ne surprindă faptul că lucrurile nu merg bine, n-au o direcție sănătoasă", a mai spus preşedintele FPSC.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: romani constructii Europa
Parteneri
Mii de șoferi vor da bani în plus pentru a circula prin România
x close