Antena 3 CNN Actualitate Caz neobișnuit în Justiţia din România. Fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, s-a ascuns în Masonerie, de frica dosarelor - STENOGRAME

Caz neobișnuit în Justiţia din România. Fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, s-a ascuns în Masonerie, de frica dosarelor - STENOGRAME

Caz neobișnuit în Justiţia din România. Fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, s-a ascuns în Masonerie, de frica dosarelor - STENOGRAME
de M.Z.    |    14 Feb 2017   •   08:32

Caz halucinant în Justiţia din România. Fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea sunt acuzaţi de fals în declaraţii în formă continuată, pentru că nu au făcut cunoscută apartenenţa la Masonerie, scrie Adevărul.ro.

Conform procurorilor DNA, dosarul conţine interceptări şi mărturii ale unor masoni, iar scopul acestora de a adera la celebra organizaţie a fost pentru a obţine protecţie la nivel înalt. 

Potrivit procurorilor, Liviu Popa s-a înscris în Asociaţia Marea Lojă Naţională din România în 2007, iar în 2009 a dobândit gradul de „Maestru Mason" în cadrul Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România. 

Anchetatorii mai spun că Liviu Popa, dar şi omul de afaceri Ioan Mintaş au fost cei care l-au recomandat pe judecătorul Ovidu Daniel Galea pentru ca acesta să poată intra în masonerie, lucru care s-a fi întâmplat în anul 2014. 

Atât fostul şef al Poliţiei Române, cât şi judecătorul Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor nu şi-au precizat niciodată apartenenţa la Masoneria în declaraţiile de interese pe care aceştia le-au depus de-a lungul timpului, motiv pentru care au fost trimişi în judecată de procurori pentru fals în declaraţii.

Calitatea de membru mason a fostului şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, este dovedită prin mai multe interceptări din perioada 2015 -2016.


Interceptările care dovedesc apartenența la masonerie

Angajată MLNR: Bună ziua! Rodica D. sunt, de la Marea Lojă. Deranjez? 
Liviu Popa: Sărut mâna! Vă rog! 
Angajată MLNR: V-am sunat să vă rog să-mi trimiteţi un borderou cu, cu... fraţii pentru care s-a plătit templu'. 
Liviu Popa: Bine! Sărut mâna! 
Sursa: adevărul.ro

Într-o altă interceptare, din septembrie 2015, chestorul Liviu Popa este contactat de un alt mason.


Dovada apartenenței lui Liviu Popa la masonerie

Mason: No, hai să-ţi spun repede, ă…noi avem un mail, (...) de la Marele Secretar al MLNR, în care, ă…ne trimite un mail trimis lor de către un pachistanez care stă în Oradea, care îi în ceva lojă de-a lor, care ataşează vreo cinci poze cu paşaportul masonic vizat şi aşa mai dăparte, prin care el îşi exprimă dorinţa de a cunoaşte adresa şi orarul nostru, deci cum lucrăm noi aicea.
Liviu Popa: Da!
Mason: (...) Daci zicea, bă, vorbeşte prima dată cu Liviu, vezi dacă, no, te întâlneşti cu el în oraş, dacă zice Liviu, şi dacă îi ok, când o să avem ţinută şi Venerabilu′ decide să îl accepte, să îl invităm, totu-i ok.
Liviu Popa: Da, da! 
Mason: Dar… io am zis că … 
Liviu Popa: Dă-i datele tale de contact, te rog, că…(neinteligibil) 
Mason: Deci (neinteligibil) 
Liviu Popa: …împuternicesc pe tine să, să mergi cu el să îl evaluezi un pic. Mason: OK! Bun! Bun! 
Sursa: adevărul.ro

Din rechizitoriul procurorii DNA reiese cei doi au vrut să se integreze în masonerie cu scopul de a obţine protecţia acestora şi în acelaşi timp de a-şi disimula postura infracţională, deoarece atât Liviu Popa cât şi judecătorul Daniel Galea sunt cercetaţi penal şi pentru alte fapte penale. 

Fostul chestor de poliţie pentru fapte de corupţie, iar judecătorul pentru infracţiuni în legătură cu serviciul. 

×
Subiecte în articol: masonerie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close