x close

Cazacu: O să încercăm să iniţiem procedura de contopire a pedepselor în cazul lui Năstase

de S.T.    |    06 Ian 2014   •   20:30

Ion Cazacu, avocat al lui Adrian Năstase, a declarat luni că va iniţia procedura de contopire a pedepselor primite de fostul premier.

"Aşteptăm decizia scrisă, nu cea difuzată, acolo se pot vedea nişte lucruri pe care le putem exploata în favoarea dânsului. O să încercăm să iniţiem procedura de contopire a pedepselor ca să vedem exact ce urmează după, pentru că legea prevede nişte facilităţi pentru cei care sunt în executarea pedepsei dacă au peste 60 de ani. Dar toate acestea vor fi hotărâte la nivelul Tribunalului Bucureşti, care este tribunalul de executare", a afirmat Cazacu, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat fostul prim-ministru.

Adrian Năstase, încarcerat la Rahova: "Pedeapsa este o răzbunare murdară"

Avocatul a susţinut că nu sunt probe de vinovăţie în cazul lui Adrian Năstase pentru infracţiunile de corupţie.

"Continui să cred că nu sunt probe de vinovăţie pentru infracţiunile de corupţie. Judecătorii nu stabilesc adevărul în cauză, ci adevărul judiciar, asta înseamnă că pe bază de probe", a adăugat Cazacu.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Citeşte şi:

Condamnarea lui Năstase, în presa internaţională: "Fostul premier român revine la închisoare"


Citeşte mai multe despre:

nastase condamnat
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati