Antena 3 CNN Actualitate Cazurile de covid au crescut cu 60% în ultima săptămână în România. Carmen Dorobăț: ”Valul de îmbolnăviri va veni în special pentru nevaccinați”

Cazurile de covid au crescut cu 60% în ultima săptămână în România. Carmen Dorobăț: ”Valul de îmbolnăviri va veni în special pentru nevaccinați”

Numărul de cazuri COVID-19 a crescut cu 60% în ultima săptămână. Medicii spun că trendul ascendent va continua și va duce la valul patru după jumătatea acestei luni.

Cazurile de covid au crescut cu 60% în ultima săptămână în România. Carmen Dorobăț: ”Valul de îmbolnăviri va veni în special pentru nevaccinați”
Sursa foto: Facebook / Prof. Dr. Carmen Mihaela Dorobăț
de Adelina Miron    |    03 Aug 2021   •   14:06

Infectările cu COVID-19 au sărit de 200 în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi din ultimele două luni. 

Medicul infecționist Carmen Dorobăț a explicat pentru Antena 3 că și persoanele care au trecut deja prin boală trebuie să aibă o atitudine precaută, pentru că numărul de anticorpi obținuți în urma bolii scade, dar atrage atenția că principalele persoane predispuse la infectare în valul patru al epidemiei sunt cele nevaccinate.

”Este ceea ce noi infecționiștii spuneam de ceva timp. În cursul lunii august va fi începutul acestui val pe care noi l-am preconizat și sperăm să îl putem stăpâni. 

Ne dorim să avem cât de mult această perioadă de relaxare, dar din nefericire avem în jur de 20 până în 30% de vaccinați la nivelul țării noastre. Ținând cont că și cei care au făcut boala, chiar dacă au anticorpi, aceștia scad în timp, deci media rămâne tot până în 30% din cei care ar avea anticorpi protectori, atunci procentul este insuficient și valul de îmbolnăviri va veni în special față de cei nevaccinați.”, a declarat Carmen Dorobăț pentru Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Carmen Dorobăț COVID-19
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close