Antena 3 CNN Actualitate Ce decizii s-au stabilit după încheierea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

Ce decizii s-au stabilit după încheierea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană s-au încheiat după mai bine de 6 ore de discuții. Delegațiile au convenit o serie de subiecte prioritare.

Ce decizii s-au stabilit după încheierea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    28 Feb 2022   •   18:42

Mai exact, potrivit consilierului șefului administrației președintelui ucrainean Podolyak:

„Părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora au fost conturate anumite decizii. Pentru ca aceste decizii să obțină niște oportunități de implementare în soluții logistice, părțile pleacă la consultări în capitalele lor.

Și părțile au discutat despre posibilitatea desfășurării unei a doua runde de negocieri în viitorul apropiat, la care aceste subiecte vor primi practică concretă de dezvoltare”.

Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE: "Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor purtate de delegațiile ruso-ucrainene desfășurate la Belarus.

Condițiile puse de Vladimir Putin în convorbirea cu Emmanuel Macron pentru încetarea conflictului din Ucraina

Vladimir Putin și Emmanuel Macron au vorbit, luni, la telefon, timp de o oră și jumătate iar președintele rus a precizat care sunt condițiile pe care le consideră necesare pentru încheierea conflictului din Ucraina.

Astfel, Vladimir Putin a cerut, în convorbirea cu președintele francez, garanții de securitate din partea NATO, recunoașterea suveranității ruse asupra Crimeei și demilitarizarea Ucrainei.

BBC notează că Putin vrea ca Ucraina să aibă un statut neutru.

Garanțiile de securitate din partea NATO au fost cerute de Moscova și înaintea invaziei din Ucraina.

Majoritatea covârșitoare a membrilor Națiunilor Unite nu au recunoscut anexarea Peninsulei Crimeea la Federația Rusă, în urma invaziei din 2014 și a unui referendum contestat.

×
Subiecte în articol: negociere
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close