Ce este de fapt în laptele pe care îl cumpărăm din magazine? "Nu este nimic natural!"

de O.P.    |    23 Apr 2012   •   13:15
Ce este de fapt în laptele pe care îl cumpărăm din magazine? "Nu este nimic natural!"

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine "probabil autorităţilor", a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti, scrie Mediafax.

"Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural", a spus Fuia. El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia.

"Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă", a afirmat ministrul.

El a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută. Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie "ce pun pe masă" în fiecare zi.
Parteneri
x close