Antena 3 CNN Actualitate Ce le-a promis premierul Mihai Tudose primarilor

Ce le-a promis premierul Mihai Tudose primarilor

Ce le-a promis premierul Mihai Tudose primarilor
07 Noi 2017   •   12:38

Update: S-a terminat întâlnirea premierului cu primarii. Edilii sunt supărați că odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% primăriile vor pierde sume importante din bugetele locale. Cu toate acestea, premierul Mihai Tudose le-a promis edililor creșterea cotei de la 41.75 la 43%, iar în cazul în care nivelul de încasări va scădea, banii vor fi compensați de la Guvern.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost și el prezent la ședință.

„Creșterea cotei de la 41.75, crește la 43. Dacă nivelul de încasări va scade, Guvernul va compensa din bugetul propriu. Nu vor fi afectate bugetele locale pentru anul viitor, în sensul în care nu vor fi mai mici veniturile față de 2017. Un alt aspect, în prima jumătate a anului viitor, ne vom vedea pentru a stabili cotele, să vedem în ce măsură vor evolua lucrurile. În evaluarea dânșilor, vor crește veniturile la buget, pentru că se va face o colectare mai bună, se vor declara salariile, până când o să o avem nu vom ști. A fost propunerea dânșilor ca la începutul anului viitor să ne vedem și în măsura în care lucrurile vor suferi schimbări față de ce s-a prevăzut să încercăm să găsim împreună soluții”, a declarat primarul Sectorului 3 Robert Negoiță.

„Noi am solicitat creșterea cotei pe impozitului pe venit, pentru a compensa această pierdere, Guvernul a venit cu compensarea pe această pierdere (...) Au prezentat calcule, ei vor duce toți banii respectiv exact pentru compensare”, a  declarat și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Știre inițială: Liviu Dragnea a ajuns în urmă cu puțin timp la Guvern, unde are loc o ședință aprinsă pe tema codului Fiscal. În urmă cu câteva clipe a venit acolo şi liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

În această dimineaţă era programată o şedinţă între liderii executivului şi primari, care îi cer socoteală lui Mihai Tudose pe tema modificărilor fiscale. Acestia susţin că vor pierde sume importante la buget dacă revoluţia fiscală va fi adoptată.

La ședință mai participă și reprezentanții municipiilor din țară, dar și primarul Gabriela Firea și vicepremierul Marian Ciolacu. Marele absent este ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Primarii sunt nemulțumiți și spun că principala lor problemă este scăderea cotei de impozitare, de la 16% la 10%, ceea ce înseamnă o diminuare considerabilă la bugetele locale.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close