Ce nu s-a spus la știri. El este românul care a dat startul interzicerii fumatului în locurile publice

de D.G.    |    08 Feb 2016   •   10:26
Ce nu s-a spus la știri. El este românul care a dat startul interzicerii fumatului în locurile publice foto: voceatransilvaniei.ro

O petiţie online iniţiată la Cluj în anul 2013 care susţinea interzicerea fumatului în spaţiile publice închise a ajuns să fie promulgată în 2016. “Legea antifumat” a stârnit discuţii şi chiar controverse însă, din 16 martie va ajunge realitate. Mihai Cucerzan, profesor de Sociologie la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este omul din spatele acestui demers, iniţiatorul petiţiei online, cel care a crezut în beneficiile interzicerii fumatului şi a şi acţionat îna cest sens. În urma unui studiu realizat pe un eşantion de 1180 de persoane, s-a adeverit faptul că oamenii susţin un astfel de demers.

Mihai Cucerzan a relatat, într-un interviu acordat în exclusivitate Vocea Transilvaniei, “povestea” petiţiei devenite lege, amintind care sunt efectele benefice şi de durată ale restricţionării fumatului în spaţiile publice închise.

Continuarea, pe voceatransilvaniei.ro

Parteneri
x close