Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu un SIMBOL al României. "NU va mai fi reabilitat"

Ce se întâmplă cu un SIMBOL al României. "NU va mai fi reabilitat"

Ce se întâmplă cu un SIMBOL al României. "NU va mai fi reabilitat"
de O.P.    |    06 Mar 2014   •   06:08

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că nu va mai fi reabilitat Cazinoul cu fonduri europene în exerciţiul financiar 2007-2014, urmând să fie realizat un studiu care să stabilească ce trebuie să funcţioneze în această clădire şi cum va fi realizată o asociere cu "un privat".

Viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a propus în cadrul şedinţei Consiliului Local de miercuri, alocarea sumei de 167.000 de lei pentru realizarea unui studiu, oportunitate care are drept scop găsirea unor soluţii de restaurare a Cazinoului, proiect adoptat de consilieri.

Făgădău a explicat că reabilitarea pe fonduri europene a Cazinoului nu mai este de actualitate deoarece lucrările ar trebui încheiate până la jumătatea anului viitor, lucru care nu este posibil, iar în acest caz municipalitatea ar fi trebuit să restituie fondurile europene.

"Studiul legat de identificarea unei soluţii în ceea ce priveşte Cazinoul este necesar pentru că după cum ştiţi municipalitatea a explorat toate posibilităţile care ar duce la restaurarea şi punerea în funcţiune a clădirii Cazinoului.

Din păcate, proiectul cu finanţare europeană ne-a dus la următoarea stare de fapt: dacă astăzi continuăm cu proiectul european nu vom fi gata cu el pentru că, să fim realişti, este practic imposibil să terminăm restaurarea Cazinoului până la jumătatea anului 2015 şi atunci toţi banii pe care i-am luat ar trebui să-i dăm înapoi".  

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close