Antena 3 CNN Actualitate Ce se mănâncă la mănăstire în postul Paştelui

Ce se mănâncă la mănăstire în postul Paştelui

Ce se mănâncă la mănăstire în postul Paştelui
27 Mar 2018   •   23:56

Se spune că postul nu este dificil la mănăstire pentru că acolo se manaca mâncare bună şi sănătoasă în tot timpul anului, iar în perioadele de post, cu atât mai mult. Te poţi inspira la rândul tău pentru mâncărurile din Postul Paştelui, din felul în care sunt făcute la mănăstire pentru că despre post se spune că este dieta lui Dumnezeu. 

Se respectă toate dezlegările, aşa că în zilele de peşte se mănâncă numai peşte. Uleiul se consumă cu multă chibzuinţă în post, fiind zile în care mâncarea se face fără ulei.

Se consumă alimente de sezon. În Postul Paştelui, temelia alimentaţiei o reprezintă cartofii, fasolea, ciupercile (şi proaspete, şi uscate), nuca, măslinele, legumele care au putut fi păstrate peste iarnă (morcovii, ceapă, ţelină, varză, inclusiv cea murată). La toate acestea se adaugă făină de porumb şi cea de grâu, pentru că deseori pâinea se face la faţa locului, spune femeia.ro.

În completare vin gemurile şi dulceţurile, dar şi tocăniţele de legume şi zacuscă, pregătite din toamnă special pentru perioada Postului Paştelui.

O categorie aparte de alimente incluse în meniul de post este cea a trufandalelor. Pe această listă se află urzicile, spanacul nou, salată, untişorul şi stevia, ceapa şi usturoiul nou, leurda şi verdeţurile aromate.

În cămară se mai găsesc special pentru această perioadă din an bulion şi pasta de roşii, compoturi, dar şi mere şi struguri păstraţi în beci de toamna trecută.

×
Subiecte în articol: post paste manastire
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close