Antena 3 CNN Actualitate Îmbrânceli la metrou, după demolarea unui spațiu comercial. Incidentul s-a petrecut sub ochii polițiștilor

Îmbrânceli la metrou, după demolarea unui spațiu comercial. Incidentul s-a petrecut sub ochii polițiștilor

Un incident a avut loc noaptea trecută, la stația de metrou Petrache Poenaru, când un angajat de la ADP l-a îmbrâncit pe un comerciant.

Îmbrânceli la metrou, după demolarea unui spațiu comercial. Incidentul s-a petrecut sub ochii polițiștilor
de Maria Zărnescu    |    19 Mai 2021   •   08:51

A fost cearta ca la ușa cortului la stația de metrou din Sectorul 6. Un bărbat s-a certat cu angajații de la ADP Sector 6, veniți să îi demoleze spațiul comercial din stație.

La fața locului se aflau atât polițiștii, cât și jandarmii, iar întreaga ceartă s-a petrecut chiar sub ochii lor.

"Am venit am cerut documentele în baza cărora se demolează aceste spaţii până la ora 12:30. S-a refuzat prezentarea unor documente. Până la urmă, Poliţia Locală Sector 6 a prezentat o dispoziţie de primar, semnată acum în miez de noapte se pare.

Vom continua în instanță să ne facem dreptate, nu avem puterea să ne luptăm cu abuzurile statului. Aici sunt mai multe instituții ale statului, Poliţia Locală, Jandarmeria, Poliţia Metrou care în loc să aprere salariaţii de la metrou, permite salariaţilor să facă abuzuri", spune proprietarul spațiului comercial.

Evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, începută în aprilie 2021

Evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a început în luna aprilie, mai exact data de 02.04. 2021, când Ministerul Transporturilor a dat un ultimatum pentru desfințarea spațiilor amenajate.

Aceste spații comerciale sunt administrate de către sindicatul de la metrou, sindicat ce este condus de Ion Rădoi de mai bine de 30 de ani. Sindicatul câștiga în fiecare an un milion de euro, din închirierea acestor spații. De data aceasta, sindicatul trebuie să îi convingă pe comercianți să eliberarea spațiile și să le predea către Metrorex.

Odată ce vor fi predate companiei, spațiile comerciale care nu îndeplinesc normele de evacuare în caz de urgență vor putea fi demolate.

Chioșcurile şi magazinele de la metrou, închise

Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou. Termenul limită stabilit a fost data de 2 aprilie.

"Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.
Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie", a anunțat Metrorex, la finalul lunii martie.

×
Subiecte în articol: cearta metrou demolare spatiu comercial
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close