Antena 3 CNN Actualitate Cei mai educați români, într-o comună din Cluj

Cei mai educați români, într-o comună din Cluj

Cea mai tânără și mai educată populație se află în comuna clujeană Florești, potribit unui raport al Băncii Mondiale.

Cei mai educați români, într-o comună din Cluj
Sursa foto: Pixabay
18 Iul 2021   •   08:47

Comuna Florești se evidențiază prin faptul că este cea mai mare din România. Are o populație de peste 38.000 de locuitori, fiind așezarea rurală cu cea mai mare populație din țară. În județul Cluj mai sunt două comune cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori, Apahida și Baciu.

Comuna Florești are cea mai tânără populație la nivel național. Cea mai însemnată populație flotantă este cu domiciliul în Cluj-Napoca, dar cu reședința în comuna Florești.

Foarte mulți tineri care locuiesc în Cluj preferă să își achiziționeze locuințe în comunele de lângă oraș, pentru că prețurile sunt mult mai mici. Populația tânără a crescut astfel în Florești, Baciu și Apahida.

În ultimul an numărul născuților este net inferior raportat la numărul deceselor, însă nu și în comunele Florești, Apahida și Baciu. Tinerii preferă aceste zone pentru că există și școli și grădinițe și nu mai este nevoie să își ducă copiii în oraș. De asemenea, au fost făcute multe investiții și sunt multe locuri de muncă în comune.

×
Subiecte în articol: romani educați Cluj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close