Antena 3 Actualitate Cei mai educați români, într-o comună din Cluj

Cei mai educați români, într-o comună din Cluj

18 Iul 2021   •   08:47
Cei mai educați români, într-o comună din Cluj
Sursa foto: Pixabay

Cea mai tânără și mai educată populație se află în comuna clujeană Florești, potribit unui raport al Băncii Mondiale.

Comuna Florești se evidențiază prin faptul că este cea mai mare din România. Are o populație de peste 38.000 de locuitori, fiind așezarea rurală cu cea mai mare populație din țară. În județul Cluj mai sunt două comune cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori, Apahida și Baciu.

Comuna Florești are cea mai tânără populație la nivel național. Cea mai însemnată populație flotantă este cu domiciliul în Cluj-Napoca, dar cu reședința în comuna Florești.

Foarte mulți tineri care locuiesc în Cluj preferă să își achiziționeze locuințe în comunele de lângă oraș, pentru că prețurile sunt mult mai mici. Populația tânără a crescut astfel în Florești, Baciu și Apahida.

În ultimul an numărul născuților este net inferior raportat la numărul deceselor, însă nu și în comunele Florești, Apahida și Baciu. Tinerii preferă aceste zone pentru că există și școli și grădinițe și nu mai este nevoie să își ducă copiii în oraș. De asemenea, au fost făcute multe investiții și sunt multe locuri de muncă în comune.

×
Subiecte în articol: romani educați Cluj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close