Antena 3 CNN Actualitate Cel mai bun smartphone al anului, desemnat de cititori (FOTO)

Cel mai bun smartphone al anului, desemnat de cititori (FOTO)

Cel mai bun smartphone al anului, desemnat de cititori (FOTO)
09 Noi 2008   •   13:34

Telefoanele inteligente reprezintă acum un segment important pe piaţa de profil, motiv pentru care, la jumătatea lunii octombrie am prezentat cele mai reuşite 11 terminale de acest tip, cu scopul declarat de a stabili un top în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Materialul nu a rămas fără ecou, mărturie stând numeroasele comentarii şi voturi ale cititorilor Antena3.ro. Iată clasamentul alcătuit prin voturile cititorilor dar şi o parte dintre comentariile făcute în sprijinul sau contra unuia dintre telefoanele prezentate.
Pentru că nu toate handset-urile au fost votate suntem nevoiţi să realizăm un top doar cu cele care au fost nominalizate. Din acelaşi motiv, votul este în continuare deschis, iar mesajele dumneavoastră pe această temă pot fi trimise în continuare fie prin intermediul secţiunii de comentarii, fie printr-un mail la adresa [email protected].
Vezi aici telefoanele inteligente propuse pentru vot.
Cum era de aşteptat, cele mai multe controverse au fost provocate de iPhone 3G. De altfel, lupta pentru prima poziţie a fost foarte strânsă, în urma voturilor noul smartphone Apple fiind desemnat cel mai bun la o diferenţă foarte mică de HTC Touch HD, de doar un vot în plus faţă de concurentul de la High Tech Computer.
1. Apple iPhone 3G ? 7 voturi
Unul dintre susţinătorii terminalului Apple, Mihai, este de părere că ?în privinţa sistemului de operare iPhone le bate pe toate, la capitolul touchscreen la fel (şi nu la rezolutie ma refer, ci la operabilitate). La Nokia 5800 trebuie să apeşi tare pe ecran ca să reacţioneze, şi nu o dată, ci de două ori, pe când la iPhone nici dacă te chinuieşti nu reuşeşti să-l atingi fără să se apese vreo tastă. Când derulezi printre poze, la iPhone totul e fluent, iţi urmează în timp real degetele. La HTC are o întârziere enervantă de vreo 2 secunde iar la Nokia 5800 începe să se încarce de parcă ar fi de acum 2 - 3 ani. Ca să nu mai vorbesc de design. Dacă ţii în mână un iPhone cauţi senzaţia asta la toate telefoanele. E pur şi simplu solid, compact, greutatea e perfect distribuită, nimic nu mişcă, nimic nu păcăne, calitatea e maximă?.

Bineînţeles, multe dintre părerile exprimate la secţiunea comentarii au fost contra terminalului iPhone. Iată şi una dintre acestea:
Sorin consideră că ?ar fi o lista lungă cu lucrurile pe care nu ştie sau nu poate să le facă un iPhone: nu recunoaşte contactele de pe SIM, nu poţi trimite o poză prin Bluetooth. Camera de 2 megapixeli este de râs, nu poate filma video, aşa zisa navigaţie - Google Maps nu este navigaţie, etc. Totuşi trebuie să acceptăm că produsele Apple sunt frumoase, excelent finisate, inovatoare cu meniuri intuitive, dar (...) în telefonie mai au mult de lucru până să ajungă din urma pe HTC şi răspândirea Windows Mobile şi Pocket PC - cu ofertele nelimitate de softuri ce pot adăuga unui telefon orice funcţie?.
2. HTC Touch HD ? 6 voturi
La doar un vot diferenţă de iPhone se situează HTC Touch HD, telefon care este considerat de cititori superior mulţumită listei de dotări tehnice, care le depăşeşte pe cele ale terminalului Apple. Mihai consideră că ?dacă e să comparăm telefoanele la capitolul dotări e foarte simplu: HTC Touch HD e de departe cel mai tare, urmat de Apple iPhone 3G şi Blackberry 9500 Storm, aflate cam la egalitate. Pentru unii utilizatori însă, o suită interminabilă de dotări, dintre care frecvent foloseşti doar câteva iar celelalte când şi când, sunt alte chestiuni care primează?.

Printre comentariile negative la adresa terminalului High Tech Computer se remarcă cel al lui Ulyan care scrie că ?HTC e destul de lent în meniu şi destul de buggy?.
3. Nokia 5800 XpressMusic ? 3 voturi
Primul terminal al producătorului finlandez cu ecran full touchscreen a fost votat de trei dintre cititori, ocupând poziţia cu acelaşi număr.În sprijinul votului său, Cătălin a precizat că ?Nokia 5800 XpressMusic înseamnă: calitate, performanţă, brand, preţ accesibil (aproximativ 280 euro fără taxe), dotări din plin, accesorii variate, baterie puternică... recomand cu plăcere?.

Printre defectele Nokia 5800 evidenţiate de cei care au comentat se numără ecranul pe care ?trebuie să apeşi tare ca să reacţioneze, şi nu o dată, ci de două ori? (Mihai). Ulyan nu are încredere ?în cât de calitativ este (viteză, răspuns etc.) dat fiind experienţa Symbian-ului şi problemele sale de memorie?.
4. Samsung i900 Omnia ? 2 voturi
Locul patru este ocupat de Samsung Omnia care ?are cel mai bun design şi dotări pe masură?, consideră Lăpuşneanul.

5. Sharp Willcom 03 ? 1 vot
Surpriza acestui clasament este terminalul celor de la Sharp, care a surclasat telefoane ca Blackberry Storm sau Sony Ericsson C905, ce nu au putut fi incluse în acest top deoarece nu au primit niciun vot. Roberta a apreciat la acest mobil tastatura culisantă şi designul său.

Citiţi şi Cele mai reuşite telefoane inteligente ale anului. Votează terminalul favorit
Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: smartphone telefon inteligent vot
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close