Antena 3 CNN Actualitate Cel mai scump obiect de la licitaţia Ceauşeştilor are preţul de pornire de 3.800 euro

Cel mai scump obiect de la licitaţia Ceauşeştilor are preţul de pornire de 3.800 euro

Cel mai scump obiect de la licitaţia Ceauşeştilor are preţul de pornire de 3.800 euro
Sursa foto: Foto: ziarelive.ro
de M.Z.    |    20 Ian 2012   •   08:59

Cel mai scump obiect care va fi scos la licitaţie în cadrul expoziţiei initulate sugestiv "Epoca de aur" este un tablou al cărui preţ de pornire este de 3.800 de euro. Vedeta licitaţiei este "Scânteia", un tablou pictat de Constantin Artachino. Pictorul a fost constrâns să realizeze lucrarea pentru a fi acceptat să expună la "Anuala Realist-Bolşevică".

Mai multe persoane publice doresc să cumpere obiectele care au aparţinut cuplului dictator. Deocamdată, piesele de colecţie au fost adunate într-o expoziţie numită sugestiv „Epoca de Aur".

Blănurile Elenei Ceauşescu şi cadourile primite de Nicolae Ceauşescu în vizitele sale oficiale în străinătate vor fi scoase la licitaţie, pe 26 ianuarie.

Mai puţin de jumătate din preţul tabloului, 1.200 de euro, e preţul de pornire al blănurilor primite cadou de cuplul de dictatori. Sunt blănuri de leopard, folosite ca obiect de decor în vilele de protocol ale familiei Ceauşescu.

"Avem un album de fotografii foarte interesant. Fotografii realizate cu ocazia funerariilor lui Stalin. Un album elegant, bine păstrat, legat în piele de vite", a declarat Alin Ciumpală, expert în artă. Preţul lui de pornire este de 1.000 de euro.

Printre bunurile scoase la licitaţie se numără şi o pereche de porumbiţe din argint aurit primită de Nicolae Ceauşescu de la ultimul şah al Iranului. Reza Pahlavi i-a înmânat porumbiţele dictatorului român, în timpul vizitei oficiale de la Bucureşti din 1977. Pe lista obiectelor scoase la vânzare sunt şi afişe comuniste.

Într-o altă licitaţie desfăşurată în paralel de aceeaşi casă de artă, vor fi puse în vânzare şi două lucrări foarte rare ale lui Constantin Brâncuşi. Lucrarea pe care a fotografiat-o Brancuşi a fost acceptată în 1906 la Salonul Oficial de la Paris. Puţin mai târziu, artistul a distrus lucrarea.

Licitaţia va avea loc pe 26 ianuarie, la Athenee Palace Hilton.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close