Centrul Bucureștiului va fi închis la sfârșit de săptămână, începând din 22 mai. Pe ce bulevarde vor exista restricții de circulație

14 Mai 2020   •   19:47
Centrul Bucureștiului va fi închis la sfârșit de săptămână, începând din 22 mai. Pe ce bulevarde vor exista restricții de circulație Hepta

Primarul General, Gabriela Firea, a stabilit, împreună cu specialiştii Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei şi reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră, înfiinţarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureştiului.

Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai.

„Pentru a evita aglomeratia in parcuri si pentru a incuraja mersul pe jos, plimbarile in aer liber, amenajam 7 zone de promenada in centrul Bucurestiului, la sfarsit de saptamană. Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Zonele pietonale instituite la sfârşit de săptămână în Bucureşti:

- Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
- Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.
- Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
- Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.
- Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.
- Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
- Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).

 

Parteneri
sati
x close