Antena 3 CNN Actualitate Cerere controversată din partea avocaților lui Liviu Dragnea

Cerere controversată din partea avocaților lui Liviu Dragnea

Cerere surprinzătoare din partea avocaților lui Liviu Dragnea. Apărătorii lui au depus o solicitare la instanță, prin care aceștia nu contestă decizia definitivă de condamnare, ci scot în evidență că pedeapsa pe care a primit-o fostul lider PSD ar fi fost pronunțată de o instanță necompetentă.

Cerere controversată din partea avocaților lui Liviu Dragnea
Sursa foto: Hepta
15 Mai 2020   •   10:24

E vorba despre o cerere făcută acum de câteva luni făcută de avocații lui Liviu Dragnea, chiar în luna decembrie.

Soluția în cauză, nelegală

În octombire CCR decidea că inclusiv completurile de trei, cele care pronunțau decizii cu privire la infracțiunile de corupție erau constituite nelegal, la fel cum erau constituite și cele de cinci.

Liviu Dragnea spune că soluția pronunțată de un astfel de complet e nelegală.

Cerearea va fi judecată la Tribunalul din București. Vom vedea când vor da magistrații un termen pentru ca Dragnea să fie adus la instanță.

 

Cazul, la Tribunalul București pasat la ÎCCJ. ÎCCJ a decis declinarea tot în favoarea Tribunalului București

”Am urmărit ce ați spun. Cererea a fost depusă la Tribunalul București inițial, iar Tribunalul și-a declinat competența în favoarea ÎCCJ. Abia ieri ÎCCJ a decis declinarea tot în favoarea Tribunalului București.

Noi am zis că nu atacăm nici legalitatea nici temeinicia hotărârilor judecătorești prin care Liviu Dragnea a fost condamnat și execută acum pedeapsa și nici autoritatea de lucru judecat a deciziei penale.

Se pare că ÎCCJ a înțeles exact că noi nu ne raportăm decât la nelegalitatea stării de detenție a domnului Dragnea, urmare a apariției din octombrie a deciziei CCR 417, care a fost în 10 octombrie publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close