Antena 3 CNN Actualitate Un român care cerşea în Germania a trecut intenţionat cu maşina peste un curier. Motivul răzbunării este uluitor

Un român care cerşea în Germania a trecut intenţionat cu maşina peste un curier. Motivul răzbunării este uluitor

Un român este judecat în Germania pentru tentativă de omor după ce a nenorocit pe viaţă un curier. Incidentul a avut loc în parcarea unui centru comercial din Saarlouis, landul Saarland.

Un român care cerşea în Germania a trecut intenţionat cu maşina peste un curier. Motivul răzbunării este uluitor
Sursa foto: sursa foto: bild.de
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   19:45

Au trecut aproape doi ani de la acel moment, iar judecătorii se pregăteasc să-i dea pedeapsa românului care cerşea în Germania. Acesta este acuzat de tentativă de omor după ce a trecut intenţionat cu maşina peste un curier. Accidentul a avut loc în parcarea unui centru comercial din Saarlouis, un oraş aflat lângă graniţa cu Franţa.

Românul şi alţi doi conaţionali veniseră la cerşit din Franţa. Şi-au extins teritoriul, după ce aflaseră de la alţi români că se câştigă bine din cerşit şi în Germania. În timp ce se aflau "la muncă", un curier care lăsase un pachet la o farmacie, le-a atras atenţia cerşetorilor români să plece din zonă, altfel va chema poliţia.

Cerşetori români Germania

Cei trei, care nu aveau forme legale de şedere în Germania, au plecat, pe moment din parcarea centrului comercial. S-au suit în maşină şi au dispărut din raza vizuală a curierului, un bărbat de 49 de ani. Doar că şoferul român a făcut turul parcării, l-a urmărit pe curier şi l-a lovit cu maşina, de la spate. Victima nu a apucat să se ferească, iar autoturismul pur şi simplu a trecut peste el.

Printr-un miracol, bărbatul, tată a doi copii, a supravieţuit, dar a suferit numeroase fracturi pe tot corpul, susţin anchetatorii germani. Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, poliţiştii i-au prins rapid pe cerşetorii români şi l-au acuzat pe şofer de tentativă de omor. Curierul a stat trei săptâmâni în spital, iar apoi şi-a continuat recuperarea de acasă. Şi astăzi, la doi ani de la accident, are sechele de pe urma a ce s-a întâmplat şi nu va mai putea munci niciodată.

Zilele acestea a avut loc un nou termen al procesului, susţin jurnaliştii de la Bild. Culmea, cele două părţi, cerşetorul român din Germania şi curierul călcat cu maşina, au căzut la o înţelegere. Asta nu îl va scăpa însă de închisoare pe român, care riscă să stea în spatele gratiilor 6 ani şi jumătate.

Românul, un tânăr de 29 de ani, va trebui să-i achite victimei sale o despăgubire de cel puţin 10.000 de euro, ca parte a înţelegerii, mai notează jurnaliştii germani.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close