Antena 3 Actualitate Certificatul de vaccinare, accesoriu nelipsit de la restaurant. Adrian Cuculis: ”Procedura în sine este una ilegală!”

Certificatul de vaccinare, accesoriu nelipsit de la restaurant. Adrian Cuculis: ”Procedura în sine este una ilegală!”

de Laura Dinu    |    18 Mai 2021   •   11:21
Certificatul de vaccinare, accesoriu nelipsit de la restaurant. Adrian Cuculis: ”Procedura în sine este una ilegală!”
Sursa foto: gettyimages

Certificatul de vaccinare va fi un accesoriu nelipsit de la nunți, botezuri, restaurante sau piscine. Avocatul Adrian Cuculis, a explicat însă la Antena 3 că verificarea românilor în baza CNP-ului de către personalul restaurantului este ”o procedură ilegală”.

”Din câte am înțeles, vor fi verificate bazele de date oficiale, lucru care intră în contradicție totală în ceea ce privește regimul GDPR: Însă trebuie să ne uităm și la ceea ce spune acest regulament. În opinia mea, nu poate fi făcută o asemenea verificare, în condițiile în care nu se asigură protecție asupra datelor personale. CNP-ul, tot ce înseamnă analize medicale, nume, prenume, analize medicale, toate intră în sfera de protecție. 

În ipoteza în care s-ar accesa o bază de date a statului de o persoană care nu are niciun fel de calificare, asta înseamnă în mod direct că s-ar încălca regulamentul GDPR, pentru că orice fel de verificare a datelor personale, chiar dacă pare greu de crezut, trebuie să fie făcută pe baza consimțământului persoanei respective, în așa fel încât noi trebuie să mergem și să semnăm o cerere prin care solicităm să ni se verifica datele personale. Nu poate fi verificată niciun fel de dată personală fără o asemenea cerere. Iar dacă se va merge pe ideea ca orice fel de persoană să aibă acces la datele respective, vă asigur că în nu mai mult de o lună o să înceapă să curgă procesele, autoritatea pentru Protecția datelor cu Caracter Personal ar trebui să se autosesizeze și are obligația să emită niște decizii în acest sens”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la Antena 3. 

”Procedura în sine este una ilegală. Probabil, cineva din sutele de invitați, cineva se va trezi să facă o plângere și probabil că toată această construcție nefericită pe care ne-a prezentat-o Guvernul o să se năruie asupra lor”, a adăugat Cuculis. 

×

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în luna octombrie

 

 

Prognoza meteorologilor pentru următoarele săptămâni

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close