Antena 3 CNN Actualitate Certificatul verde COVID 19 va fi aprobat, astăzi, în România. Documentul va fi disponibil începând cu 1 iulie

Certificatul verde COVID 19 va fi aprobat, astăzi, în România. Documentul va fi disponibil începând cu 1 iulie

Certificatul verde pentru COVID-19 va fi disponibil de la 1 iulie, iar marți va fi aprobat în România.

Certificatul verde COVID 19 va fi aprobat, astăzi, în România. Documentul va fi disponibil începând cu 1 iulie
Sursa foto: gettyimages
de Laura Dinu    |    29 Iun 2021   •   10:23

Certificatul verde pentru COVID-19 va fi disponibil începând cu 1 iulie. 

Fiecare persoană își va putea descărca certificatul de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, pus la dispoziţie de STS.

Cei care nu au acces la internet sau nu se descurcă singuri să-l descarce pot solicita documentul şi la medicul de familie sau la direcțiile județene de sănătate publică.

Toţi cei care vor întâmpina probleme în obținerea documentului se vor putea adresa unui call center dedicat special pentru acest lucru, unde va exista un grup de experți care vor putea rezolva problemele neprevăzute care ar putea apărea.

Certificatul este un fel de bilet de călătorie care îi scapă pe oameni de anumite restricții atunci când pleacă în vacanță.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că marţi se va aproba, într-o şedinţă de lucru, o ordonanţă de urgenţă pentru implementarea certificatelor digitale.

„De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid şi, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situația în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în corona forms. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: cetificat verde
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close