Antena 3 CNN Actualitate Christian Ciocan, prima reacție după ce a fost demis de ministrul Lucian Bode: ”Sunt onorat!”

Christian Ciocan, prima reacție după ce a fost demis de ministrul Lucian Bode: ”Sunt onorat!”

Comisarul șef, Christian Ciocan, susține că este onorat de decizia ministrului Lucian Bode, care l-a demis din funcție în urma unui scandal izbucnit într-o secţie de Poliţie din Capitală.

Christian Ciocan, prima reacție după ce a fost demis de ministrul Lucian Bode: ”Sunt onorat!”
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    09 Iul 2021   •   08:14

„Sunt onorat că domnul ministru Lucian Nicolae Bode a învestit încredere în mine şi m-a împuternicit pe această funcție. Sunt onorat deopotrivă de decizia ministrului de Interne de a întrerupe împuternicirea. Este strict atributul domniei sale.

Sunt un om disciplinat. Înțeleg să respect funcțiile, să respect colegii, să îmi respect atribuțiile. Cuvântul de ordine pentru mine este respect”, a declarat Christian Ciocan.

Cu privire la eventuale dezavantaje de ordin financiar sau o retrogradare, fostul director al Unității de Politici Publice a MAI a declarat că nu își permite să comunice ”nimic altceva vizavi de această decizie”,

Totodată, acesta nu a comentat momentul în care a fost filmat în secția de Poliție. 

„Nu intru în detalii. Chestiunile excedează competențelor mele. Sunt chestiuni vizavi de această cercetare. Cred că s-a făcut lumină. Din același respect, nu intru în detalii.

Cei care mă cunosc știu că cuvântul respect înseamnă o acoperire totală”, a menționat Ciocan.

Acesta nu a dorit să comenteze nici atunci când a fost întrebat dacă este vorba tot despre respect și în cazul polițiștilor care l-au oprit în trafic, neavând asupra sa ITP și RCA.

„Nu intru în detalii. N-am discutat această chestiune. Nu voi discuta această chestiune, din același respect.

Am plecat în această discuție de la cum percep eu decizia ministrului Lucian Bode, iar iată că ajungem pe fel şi fel de paliere. (…) Nu am de făcut un alt comentariu decât respect. Respect decizia ministrului de Interne care mă onorează”, a afirmat Christian Ciocan pentru Romaniatv.net.

Comisarul Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI

Comisarul șef Christian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici publice MAI, după ce a încălcat de 7 ori Codul Rutier.

După ce Sindicatul Europol l-a acuzat de încălcarea de 7 ori a Codului Rutier, apoi că a încercat să își intimideze colegii, ca să scape de amendă, Chrsitian Ciocan a fost demis din funcția de director al Unității de Politici publice MAI.

”Ca urmare a  raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI.

În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a transmis MAI.

Comisarul Christian Ciocan a încălcat legea de 7 ori și a fost amendat cu 6.000 lei

Comisarul șef Christian Ciocan a încălcat legea prin 7 fapte. Supărat, acesta a făcut scandal la Secția 4 de Poliție din Capitală și s-a ales cu o amendă de circa 6.000 lei, cu plăcuța cu numărul de înmatriculare reținută și dreptul de a conduce pe drumuri publice suspendat timp de o lună.

Potrivit Sindicatului Europol, atitudinea și comportamentul manifestat de Christian Ciocan au fost scandaloase.

Acesta a recurs la amenințări, intimidări la adresa agenților de poliție și jigniri, spunând că aceștia nu cunosc legea.

”Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor.

Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra lui și a refuzat să respecte indicațiile polițistului”, a transmis Sindicatul Europol.

×
Subiecte în articol: christian ciocan
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close