Antena 3 CNN Actualitate Cine a fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris

Cine a fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris

Cine a fotografiat-o pe Elena Udrea la Paris
28 Oct 2015   •   11:24

Procurorii DNA Ploieşti fac percheziţii la locuinţele unor persoane şi la firme controlate de omul de afaceri Teodor Stelian, suspectat că a interceptat ilegal angajaţi ai Apa Nova şi bănuit că le-ar fi fotografiat pe Elena Udrea, Alina Bica şi Ana Maria Topoliceanu la Paris, spun surse judiciare.

Procurorii DNA Ploieşti fac, miercuri, şapte percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme controlate de omul de afaceri Teodor Stelian, suspectat că a interceptat ilegal angajaţi ai companiei Apa Nova Bucureşti, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestor surse, Stelian, audiat anterior ca martor în dosarul Apa Nova, are acum calitatea de suspect în acest dosar şi a fost citat să se prezinte, miercuri, pentru a fi audiat în această calitate la DNA Ploieşti.

Conform unor surse, numele lui Teodor Stelian este vehiculat şi în legătură cu realizarea fotografiilor în care Alina Bica, Elena Udrea şi Ana Maria Topoliceanu apăreau împreună la Paris.

Sursele citate susţin că Stelian s-ar fi aflat în avion cu cele trei în momentul în care acestea au călătorit la Paris, iar în contextul în care acesta se ocupa cu filaje ilegale a apărut şi suspiciunea că el ar putea fi persoana care a realizat fotografiile cu cele trei.

Miercuri, la DNA Ploieşti au fost citate, pe lângă Teodor Stelian, şi Lavinia Săniuţă, directorul general al Apa Nova Bucureşti, şi Giovana Soare, director adjunct al companiei, pentru a fi audiate în calitate de suspecţi în dosar.

Anterior, în dosarul de corupţie în care este implicat numele companiei Apa Nova Bucureşti au fost audiate, pe lângă directorul Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă, soţia fostului ministru de Interne Marian Săniuţă, şi alte persoane din conducerea Apa Nova, între care directorul executiv Mihai Savin, mai mulţi directori adjuncţi, dar şi liderul de sindicat şi şeful Direcţiei de pază din cadrul companiei.

În 6 octombrie, omul de afaceri Teodor Stelian, administrator al SC Sis Strategy, şi şeful Serviciului de pază din cadrul Apa Nova Bucureşti, Andrei Hostiuc, au fost audiaţi la sediul DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie în care procurorii cercetează fapte de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova Bucureşti.

Teodor Stelian, despre care anchetatorii spun că este finul lui Ovidiu Semenescu, pus sub acuzare în acest dosar, controlează firma Sis Strategy cu care Apa Nova are un contract şi prin intermediul căreia conducerea Apa Nova ar fi monitorizat activitatea angajaţilor pentru a se asigura că aceştia nu fac publice date privind activităţile ilegale ale companiei, susţin anchetatorii.

În acest dosar au calitatea de suspect mai multe persoane, între care cetăţenii francezi Bruno Roche, fost director al Apa Nova, pus sub control judiciar, şi Laurent Lalague, de asemenea fost director în cadrul Apa Nova.

De asemenea, omul de afaceri Alexandru Zamfir, care conduce firma Funvertising şi care fusese reţinut de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani în dosarul Apa Nova, fiind acuzat că, prin firma sa, emitea facturi false în favoarea Apa Nova, a fost pus sub control judiciar de către procurori.

Pe lângă cei doi francezi suspectaţi de cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar sunt cercetaţi pentru cumpărare şi trafic de influenţă Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Pe numele celor trei DNA a cerut instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă, însă Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv propunerea procurorilor, fiind cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu ?i Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.
   

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close