Antena 3 CNN Actualitate Cine a pus la cale afacerea ”Sparanghelul” din străinătate. Anunțul făcut de Ambasada României în Germania

Cine a pus la cale afacerea ”Sparanghelul” din străinătate. Anunțul făcut de Ambasada României în Germania

Răzvan Dumitrescu a scos la iveală planul din spatele afacerii ”Sparanghelul”, cu muncitorii sezonieri din România.

Cine a pus la cale afacerea ”Sparanghelul” din străinătate. Anunțul făcut de Ambasada României în Germania
Sursa foto: Antena 3
11 Apr 2020   •   21:47

”❗️ ACORD PRIVIND INTRAREA ÎN GERMANIA A LUCRĂTORILOR SEZONIERI

Miniștrii federali ai agriculturii şi sănătății au ajuns la un acord privind intrarea în Germania a 40.000 lucrători sezonieri în luna aprilie, respectiv încă 40.000 în luna mai – din state europene, pentru recoltarea culturilor agricole. Decizia guvernamentală este deja formalizată într-o Notă-concept a celor două ministere și urmează ca împreună cu asociațiile profesionale să se operaționalizeze o platformă online anume dedicată. Scopul acestor demersuri este acela de a găsi un echilibru just între nevoile agriculturii germane și măsurile severe menite să limiteze extinderea pandemiei COVID-19.

Ambasada României la Berlin se află în dialog direct cu autoritățile germane pe acest subiect și îl menține în atenție, având în vedere că peste două treimi din lucrătorii sezonieri din Germania sunt cetățeni români (n.n. dintr-un total oficial, în 2019, de cca. 280.000-300.000). O abordare corectă și cuprinzătoare a acestei problematici este de natură să aducă beneficii comune atât pentru piața agricolă germană, cât și pentru situația socio-economică a lucrătorilor sezonieri din România.”, se arată într-o postare a Ambasadei a României în Germania.

Pe 4 aprilie s-a dat ordonanța militară numărul 7 care spune ”Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici cu aerineni spre Franța și Germania și din aceste țări.”

Derogarea

ARt.10 -(1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

×
Subiecte în articol: muncitori Germania România
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close