Antena 3 CNN Actualitate Cine are cel mai mult de suferit de pe urma unei posibile majorări a TVA?

Cine are cel mai mult de suferit de pe urma unei posibile majorări a TVA?

Cine are cel mai mult de suferit de pe urma unei posibile majorări a TVA?
Sursa foto: pensionari
05 Mai 2010   •   12:25

Pensionarii din România vor fi cel mai afectaţi de eventuala majorare a TVA-ului. Majoritatea trăiesc la limita subzitenţei şi se tem că nu vor mai avea bani nici de mâncare, darămite de medicamente. Opinia generală în rândul vârstinilor este că statul ar fi trebuit să ia deja unele măsuri, pentru a nu se ajunge în această situaţie.

Pensia medie oferită de stat nu depăşeşte 700 de lei şi este prea mică pentru a asigura un trai decent. La un calcul simplu, pentru un pensionar care dă numai pe medicamente între 100 şi 300 de lei lunar, creşterea preţurilor generată de eventuala majorare a TVA ar însemna practic condamnarea la moarte.

Pensionarii cred că statul român este obligat de organismele internaţionale să crească taxele, pentru că guvernanţii de la Bucureşti nu au fost în stare să ia alte măsuri care să oprească declinul economic.

Numărul pensionarilor a ajuns în luna martie, la 5.521.500 persoane, potrivit statisticilor Ministerului Muncii, peste nivelul salariaţilor care plătesc contribuţii la stat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: TVA crestere pensionar
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close