Antena 3 CNN Actualitate Cine era ambulanțierul de la Suceava care a murit infectat cu COVID-19

Cine era ambulanțierul de la Suceava care a murit infectat cu COVID-19

Ambulanțierul din Suceava, primul cadru medical care a murit din cauza coronavirusului, lucra de 25 de ani la Serviciul de Ambulanță și moștenise meseria de la tatăl său. Bărbatul nu a vrut să se interneze în spital și a rămas în izolare acasă, până marți, când a decedat.

Cine era ambulanțierul de la Suceava care a murit infectat cu COVID-19
Sursa foto: Facebook/Ambulanta Romania
07 Apr 2020   •   23:04

Ambulanțierul în vârstă de 53 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a murit, marți, fiind primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Acesta lucra la Serviciul de Ambulanță de 25 de ani, la fel ca și tatăl lui.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanță Județean, Alexandru Lăzăreanu, cel care a ținut legătura cu ambulanțierul a fost directorul medical și, în ciuda insistențelor, acesta a refuzat să meargă la spital.

„Directoarea medicală ținea legătura cu el. Mi-a spus că a vorbit și ieri (luni – n.r.). I s-a părut că nu este într-o stare bună și i-a recomandat să meargă la spital dar bărbatul susținea că dacă îi va fi rău va suna”, a declarat, pentru Mediafax, managerul Alexandru Lăzăreanu.

Bărbatul a murit, însă, marți, acasă.

„Din păcate ambulanțele erau blocate toate la urgențe, majoritatea transportă pacienți confirmați cu coronavirus și stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că și colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanța. Nu știu în cât timp au ajuns colegii la el”, a declarat Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Acesta a spus că nu știe cum s-a infectat cu noul coronavirus colegul ambulanțier, dar crede că acesta a rămas acasă pentru că se temea să intre în spitalul Suceava, pentru că „acolo e dezastru”.

La acest moment, la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava 46 de angajați sunt depistați pozitiv cu COVID-19.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close