Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu, lege votată în regim de urgenţă: "Pe durata stării de alertă, pieţele vor rămâne deschise”

Ciolacu, lege votată în regim de urgenţă: "Pe durata stării de alertă, pieţele vor rămâne deschise”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că marți va fi votat în Camera Deputaților un amendament care să le permită producătorilor români şi comercianţilor să îşi continue activitatea şi pe durata stării de alertă.

Ciolacu, lege votată în regim de urgenţă: "Pe durata stării de alertă, pieţele vor rămâne deschise”
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2020   •   23:00

Amendamentul este semnat împreună cu senatorul PSD Daniel Zamfir şi vine în contextul în care Guvernul a decis suspendarea activității piețelor pentru a limita răspăndirea înfectării cu noul coronavirus.

Începând cu 9 noiembrie, activitatea piețelor care funcționează în spații închise este suspendată timp de o lună.

„Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români”, spune Marcel Ciolacu, luni seara, în postarea de pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban justifică decizia închiderii pieţelor prin faptul că acestea "nu sunt foarte bine amenajate”, iar cei care merg la piață sunt persoane în vârstă, mult mai vulnerabile

"În general nu sunt piețe foarte bine amenajate. Nu au sisteme de ventilație, nu au avut un sistem de a asigura măsurile de protecție sanitară. Cei care merg la piață sunt mai în vârstă, mult mai vulnerabili", a spus Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni TV.

"Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le creăm printr-o astfel de măsură, dar măsura în sine este o măsură care dorește să păstreze la minimum riscurile de contaminare, mai ales ale persoanelor în etate care sunt cei mai mulți dintre cei care beneficiază de acest serviciu", a mai spus Orban.

În replică, liderul PSD spune că partidul său "nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești”.

Producătorii şi comercianţii sunt îngrijorați că marfa lor se va strica şi va ajunge la gunoi

"Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară”, a conchis Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Potrivit amendamentului, "pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în staţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele, mixte şi volante, talciocurile, ()  îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.

 

3,240 de cazuri în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 9 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

206.793 de pacienți au fost declarați vindecați

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close