Antena 3 Actualitate Ciolacu: Guvernul a alocat bani doar pentru administrațiile PNL

Ciolacu: Guvernul a alocat bani doar pentru administrațiile PNL

de Gabriel Dano    |    17 Dec 2020   •   18:00
Ciolacu: Guvernul a alocat bani doar pentru administrațiile PNL
Sursa foto: hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu acuză că Guvernul a alocat bani doar administrațiilor PNL pentru ca Ludovic Orban să fie susținut în continuare ca lider al partidului. El precizează că PSD va ataca hotărârea de guvern și că vor face „un demers penal” împotriva miniștrilor care au avizat documentul.

„Guvernul a emis HG prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de membri ai PNL. E o mită. După ce acum o lună a existat un HG printr-o mită electorală către administrațiile PNL, aceasta e o mită ca primarii să-l susțină în continuare (pe Ludovic Orban - n.r.) să fie președintele PNL. Am luat hotărârea în BPN să atacăm în constencios-administrativ această hotărâre de guvern, să solicităm o ordonanță de suspendare a aplicării HG. Mai mult, facem un demers penal către miniștrii care au avizat această hotărâre de guvern. Mi se pare corect ca după 30 de ani această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru și niciun guvern nu și-a permis așa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul condus de Orban”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Acesta susține că banii au fost alocați „discreționar”.

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului și de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document, discreționar, deoarece dacă se făcea prin Ministerul de Finanțe s-ar fi făcut funcție de o formulă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 17 decembrie 2020, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close